Hjem > H > Hva Er Struktur I En Tekst?

Hva er struktur i en tekst?

Strukturen er «skjelettet» som holder de ulike oppgavedelene sammen i riktig forhold til hverandre. For å lage god sammenheng og flyt, er det viktig å forstå hvilken funksjon de ulike kapitlene har i forhold til hverandre. Alt du skriver i oppgaven, skal nemlig fylle en hensikt.

Les mer

Du kan også spørre hvordan bruke etc?

Frasen et cetera er ofte brukt for å presentere den logiske fortsettelsen av en serie beskrivelser. For eksempel i følgende setning: Vi vil trenge masse frukt: epler, bananer, appelsiner etc. Hva er dvs på norsk? Dvs. er en forkortelse for 'det vil si', med andre ord.

Og et annet spørsmål, hva menes med mm?

Millimeter er en måleenhet for lengde. En millimeter er det samme som tusendels meter eller 1 / 1 000 meter (skrives 10-3 på standardform). Symbolet for millimeter er mm. Ordet millimeter er sammensatt av milli og meter. Hvordan forkorte for eksempel? F. eks. er en forkortelse for 'for eksempel', som brukes for å gi, vise et forklarende eller typisk tilfelle.

Du kan også spørre hvordan bruker man ps?

Vi spurte Språkrådet om hvilken skrivemåte som er mest korrekt. Svaret er at ps, altså med små bokstaver, helst skal brukes når man omtaler ps-et som et substantiv (som i denne setningen). Ved faktisk bruk i etterskrift bør man bruke store bokstaver. Da er PS å betrakte som en overskrift. Skal SMS skrives med store bokstaver? Da bruker vi små bokstaver: pc, dvd, sms osv. Disse ordene kjennetegnes ofte av at de kan bøyes: pc-er osv. Så har du akronymer der vi ikke uttaler en og en bokstav, og de bøyes uten bindestrek: radaren, aidsen, laseren og så videre.

Du kan også spørre hva menes med ds?

Ds. er en forkortelse for dennes (genitiv av determinativet denne), som betyr «denne måneden». Du kan også spørre hvordan skrive lovhenvisninger? Fullstendig tittel eller korttittel? Når vi i en lov eller forskrift skal henvise til en annen lov eller forskrift, bruker vi enten den fullstendige tittelen (med dato, nummer og fullt navn) eller bare den offisielle korttittelen, ikke en blanding av de to. Vi henviser ikke med forkortelser.

Hva betyr annet ledd?

Formen annen/annet (for «nummer to») brukes mye i juridisk litteratur («annet ledd»). Det er også mulig å bruke andre («andre ledd»). Unngå veksling mellom formene i én og samme tekst.

By Washburn

Hva står tom for? :: Hva betyr forkortelsen mfl?
Nyttige lenker