Hjem > H > Hva Kjennetegner En Trapes?

Hva kjennetegner en trapes?

Trapes er en firkant med (minst) to parallelle sider.

Les mer

Hva er et parallellogram?

Parallellogram er i geometrien en plan firkant hvor sidene er parvis parallelle. Motstående sider og vinkler er parvis like store. Er parallellogram trapes? Merk at kvadrat, rektangel, rombe og parallellogram alle er trapeser fordi alle oppfyller kravet til å være et trapes (ha minst to parallelle sider).

Hvordan bevise formlikhet?

Dersom to trekanter har parvis like store vinkler, er trekantene formlike. Den store trekanten er et forstørret bilde av den lille trekanten og den lille trekanten er et forminsket bilde av den store trekanten. Hvis vi kan vise at vinklene i to trekanter er parvis like store, har vi vist at trekantene er formlike. Hvordan regne ut et trapes? Arealet til hele trapeset er lik summen av arealene til to trekanter. Den nede til høyre har grunnlinje a og høyde h, og arealet av denne blir derfor ah2 . Trekanten oppe til venstre har grunnlinje med lengde b (den sidelengden som er øverst i trapeset), og denne trekanten har også høyde h, og dermed areal bh2 .

Hvilke egenskaper har parallellogram?

Et parallellogram er i geometri en firkant med følgende egenskaper:

  • Sidekantene er parvis parallelle.
  • Sidekantene er parvis like lange.
  • Motstående vinkler er parvis like store.
  • Diagonalene i et parallellogram deler hverandre på midten.
Tilsvarende, er et kvadrat et parallellogram? Kvadratet er både et spesialtilfelle av rektangelet og av romben som begge er spesialtilfeller av parallellogrammet som igjen er et spesialtilfelle av trapeset.

Også, hva er omkretsen av en trekant?

Omkretsen er summen av alle sidene. Man kan også spørre er alle rektangler parallellogram? I parallellogrammet er også to og to sider like lange. I parallellogrammet må ikke hjørnene være 90º. Rektangler er også parallellogrammer, men parallellogrammer er ikke rektangler!

Tilsvarende, kan et rektangel være et parallellogram?

Et rektangel er per definisjon et parallellogram. Motstående sider i rektanglet er parallelle. Og sidene er parvis like store: a=c og b=d .

By Elazaro Lunde

Hva er et rektangel? :: Hva vil det si å være ikke-binær?
Nyttige lenker