Hjem > H > Hva Vil Det Si Å Være Ikke-Binær?

Hva vil det si å være ikke-binær?

Ikke-binær er en kjønnsoppfatning som innebærer at en person verken opplever seg som hunkjønn eller hankjønn. Ikke-binær er ikke et kjønn i seg selv, men et samlebegrep brukt for alle som identifiserer seg med noe annet enn de binære kjønnene, det vil si hunkjønn og hankjønn.

Les mer

Hvor mye koster det å skifte kjønn?

De fleste får behandling på NBTK ved Rikshospitalet (Nasjonal behandlingstjeneste for kjønnsinkongruens). Dersom du får behandling i regi av NBTK er det gratis. Følgelig, hvordan vet man at man er ikke binær? Ikke-binær er en samlebetegnelse for personer som opplever at de verken føler seg som gutt eller jente. Noen kan oppleve å være en blanding av ulike kjønn eller flyte mellom flere kjønn. Andre identifiserer seg bare som mennesker. I samfunnet deles ofte kjønn inn i to kategorier, jente og gutt.

Folk spør også hvor mange vil skifte kjønn?

Før hadde det alltid vært flest menn som ønsket å skifte kjønn, men nå var vinden snudd. Tallene, i både Sverige og Norge, var oppsiktsvekkende: I 2012 ble 11 jenter henvist til Rikshospitalet for kjønnsbekreftende behandling. I 2018: 154 jenter. Derav, hva er biologisk og sosialt kjønn? Kjønn kan forstås som tre ulike aspekter: biologisk kjønn - den kroppen du er født med, psykologisk kjønn - det kjønnet du føler deg som, og sosialt kjønn - det kjønnet andre oppfatter deg som og som du sosialiseres inn i. Det vanlig å tenke at det finnes to kjønn, mann eller kvinne.

Hva er forskjellen på kjønnsidentitet og seksuell identitet?

Seksuell identitet må skilles fra kjønnsidentitet, som brukes som uttrykk for hva slags kjønn en opplever at en er: mann, kvinne, trans, skeiv, eller annet. Så, hvilke kjønnsidentiteter finnes det? Hvilketkjønnsidentiteten

Noen av de mest kjente kjønnene er:

  • ciskjønn.
  • ikke-binær.
  • transperson.
  • interkjønn.
  • akjønnet.

Hvor mange kjønnsidentiteter finnes det?

Mann, kvinne og transperson har du sikkert hørt om. Men det finnes utrolig mange flere kjønnsidentiteter å plasserer seg i. Da Facebook åpnet for flere mulige kjønnskategorier i 2015, spilte organisasjonen RFSL inn nesten 70 alternativer. Kan de som har byttet kjønn få barn? En mann som skifter kjønn til kvinne, kan pr i dag ikke som kvinne bli gravid siden hun vil mangle både eggstokker og livmor. Men dersom mannen fryser ned sædceller før han skifter kjønn, er det mulig å få biologiske barn, da med en kvinne.

Kan Gutt bli gravid?

- Mannlig graviditet er absolutt mulig, og kan sammenlignes med når en kvinne har et svangerskap utenfor livmoren. Men for å opprettholde graviditeten er det nødvendig å gi mannen mye kvinnelige hormoner, sier Lord Robert Winston, leder for fruktbarhetsklinikken ved Hammersmith sykehus i London, til Sunday Times.21. feb. 1999

By Kylah Troidl

Hva kjennetegner en trapes? :: Hva er en transperson?
Nyttige lenker