Hjem > H > Hva Kjennetegner Utilitarisme?

Hva kjennetegner utilitarisme?

Utilitarisme er en etisk teori som hevder at en handling er moralsk riktig hvis og bare hvis den maksimerer nytte.

Les mer

Hva er en morallov?

Moralloven fordrer altså handlinger ut fra plikt som en forutsetning for at handlingen skal være av moralsk verdi. Det betyr at handlinger som stemmer overens, ikke nødvendigvis vil være moralske. En forutsetnig for dette er at den som utfører handlingen også ser på den som en plikt i henhold til moralloven. Dessuten, hva er etisk tenkning? Etikk (fra gresk ethos, sedelig) eller moralfilosofi er den delen av filosofien som søker å besvare spørsmål som «hva er godt», «hva er det rette», «hvordan bør man oppføre seg».

Hva betyr dygder?

Dyd, moralsk dygd eller karakterdygd, betegner i etikken gjerne en karakteregenskap som bevirker moralsk holdning og handling. Dessuten, hvem oppfant konsekvensetikk? Den mest kjente formen for konsekvensetikk kalles utilitarisme og ble utviklet av den engelske filosofen Jeremy Bentham. Ifølge Bentham er alle mennesker like viktige. Vi har alle det samme ønsket om å bli lykkelige og burde derfor gjøre det som skaper mest mulig lykke for flest mulig.

Hva går den gylne middelvei ut på?

Artikkelstart. Den gylne regel er et allment etisk prinsipp som også er kjent som gjensidighetsregelen. Ideen går ut på at man skal behandle andre slik man selv ønsker å bli behandlet. Angående dette, hvem fant opp dydsetikken? Etikkens historie

Etikken har, som mye av vestens filosofi for øvrig, sine røtter i antikk gresk filosofi. Antikkens moralfilosofi var spesielt opptatt av spørsmålene om hva som var det gode og det dydige i et menneskeliv. Aristoteles (384–322 fvt.) vil av mange regnes som opphavet til dydsetikken.

Følgelig, hva mente aristoteles med den gylne middelveien?

Den gylne middelvei

Hensikten er å leve i overensstemmelse med sine egne evner og egenskaper. Aristoteles mente at livet bør leves på «den gylne middelvei». Dygden mot bør for eksempel balanseres mellom feighet og dumdristighet, måtehold må balanseres mellom fråtsing og askese.
Du kan også spørre hva er omsorgsetikk? Omsorgsetikk er en tilnærming til etikk som er fokusert på utøvelse av omsorg og betydningen av relasjoner. Omsorgsetikken har sin bakgrunn i feministisk tenkning og blir ofte forstått som å fremheve etiske verdier som er nært forbundet med en kvinnelig erfaringsverden.

Folk spør også hvilke dyder finnes?

Enhver styrke eller dyd har sine fallgruver. I Aristoteles' lære om dydsetikk er dydene veivisere for å leve gode liv. Foruten de 4 kardinaldydene mot, visdom, måtehold og rettferdighet (som Platon skisserte), la Aristoteles til ærlighet, gavmildhet og godhet som sentrale dyder.

By Maddy Fosler

Hva gjør en historie god? :: Hva er en god handling Ifølge dydsetikken?
Nyttige lenker