Hjem > H > Hvor Mange Liter Vann I Minuttet?

Hvor mange liter vann i minuttet?

Et vanlig dusjhode bruker ifølge Enova mellom 12 til 20 liter vann i minuttet, og en sparedusj bruker rundt 6 til 10 liter vann i minuttet.

Les mer

Hvor mye koster en sparedusj?

Penger å spare! Et karbad koster omlag 6 kroner, en vanlig dusj 3 kroner og en "sparedusj" 1.50,- . Dette hørest lite ut, men på årsbasis vil dette ofte utgjøre en hel del penger. Som utgangspunkt har vi satt at dusjen du har nå bruker 12 liter vann pr. Hvor mye kan man spare på sparedusj? En installering av sparedusj vil redusere det til mellom 6 og ti liter. Det betyr at dersom du i dag har en dusj som sløser med vannet, faktisk kan spare tre ganger så mye ved å skifte til dusjhode med sparefunksjon.

Hvordan regne ut hvor mye en dusj koster?

En dusj koster deg én krone

Dusjer du i fem minutter, bruker du omtrent 80 liter vann. Det går med omkring 2,5 kWh for å varme opp vannet, så med dagens strømpriser koster dusjen deg litt over 1 krone. I løpet av et år blir det rundt 456 kroner.
Folk spør også hva koster å dusje i 10 min? Så mye koster en dusj

En gavmild dusj serverer gjerne 16 liter i minuttet, så bruker du da 10 minutter i dusjen, vil det gå unna 160 liter vann. Hvis du liker en 35 grader behagelig, varm dusj og strømprisen ligger på rundt 1,50 øre/kWh, så koster en dusj rundt 8 kroner.

I forhold til dette, hvor mye vann 10 min dusj?

Enova har regnet med at et gavmildt dusjhode gjerne bruker om lag 16 liter vann i minuttet. Antar vi at man bruker 10 minutter i dusjen, vil det gå unna 160 liter vann. Hvor mye koster det å varme opp 200 liter vann? Et badekar tar typisk 200 liter, noe som krever 7 kWh å varme opp til 40 grader. Med samme strømpris vil et bad koste fem kroner og 95 øre.

Deretter, hvor mye koster det i strøm å dusje?

Dusj kan koste

En ti minutters dusj fra et «gavmildt» dusjhode som gir 16 liter pr minutt, har et energiforbruk på 6,5 kWh. Dusjer du i ti minutter hver dag, utgjør det 2370 kWh pr år. Om strømmen koster en krone pr kWh, betyr dette at hver dusj på 10 minutter koster deg cirka 6 kroner og 50 øre.
Hvor mye koster det å dusje VG? En ti minutter lang dusj med et «sjenerøst» dusjhode vil koste over 31 kroner i det dyreste tidsrommet mandag. Snittprisen for en tilsvarende dusj mandag vil ligge på 22 kroner.

Følgelig, hvor mye koster en kilowattime?

4. kvartal 2021Endring i prosent
Øre/kWhSiste 3 md.
Husholdninger. Total pris for kraft, nettleie og avgifter186,626,9
Kraftpris108,141,7
Nettleie27,52,2

By Aldous Skogstad

Hva bruker vi mest strøm på? :: Hva er den tradisjonelle definisjonen på en dialekt?
Nyttige lenker