Hjem > H > Hvordan Finne Gode Kilder?

Hvordan finne gode kilder?

Finn gode ord og begrep

  1. Finnes det andre ord som kan brukes i søkingen, synonym eller lignende begrep.
  2. Er ordet riktig skrevet.
  3. I engelske baser, har du brukt dekkende engelske ord eller termer for søkingen din.
  4. Er søkeordet for generelt eller for spesielt.

Les mer

Hvordan vurdere en kilde?

TONE – et verktøy for å vurdere kilder

  1. Hva vet du om forfatteren?
  2. Hvilken stilling, bakgrunn eller utdanning har forfatteren?
  3. Er dette relevant for det som er publisert?
  4. Hvor er det publisert?
  5. Hvem er utgiver eller eier av nettstedet?
  6. Hva er utgitt og publisert her tidligere?
Hva er den opprinnelige betydningen av ordet kilde? Opprinnelse er begynnelsen, startpunktet, årsaken eller utgangspunktet som noe er utviklet fra.

Derav, hvilke kilder finnes det?

En kilde er inngangen til informasjon om dine slektninger. Vi skiller vi mellom muntlige og skriftlige kilder, og primær- og sekundærkilder. Så, hva bruker vi kilder til? Kildene kan brukes på to måter. Alle typer kilder kan brukes som levninger, dvs. som dokumentasjon på den situasjonen de oppsto i. Skriftlige kilder utnyttes som beretninger når man gransker innholdet i den fortellingen som er nedskrevet.

Hva er forskjellen på talende og stumme kilder?

Beretninger: Talende kilder kan brukes som beretninger, dvs. at materialet forteller noe mer konkret om fortida, om hva som faktisk skjedde og ikke overlater så mye til forskerens fantasi. Levninger: Alle kilder er i grunnen levninger fra fortida, men stumme kilder kan bare utnyttes som levninger. I forhold til dette, hvordan referere til primærkilde? Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden. F. eks. (Vygotsky, 1934, referert i Christiansen, 2019, s.

Følgelig, hva er tone?

Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?» Hva er kildekritikk enkelt forklart? Kildekritikk er å vurdere avsenderen av et stykke informasjon og hvor troverdig informasjonen er. Kildekritikk benyttes både av de som bruker medier og av de som lager medieinnhold. I sin aller enkleste form er kildekritikk å stille seg to kritiske spørsmål: Hvem er kilden?

Hva er Tone regelen?

TONE står for fire viktige nøkkelord som du kan bruke når du skal vurdere en informasjonskilde: Troverdig: Er kilden sikker? Objektiv: Er kilden nøytral? Nøyaktig: Finner du slurv og juks?

By Stoecker Formento

Hva er den beste mailen? :: Hva er levninger historie?
Nyttige lenker