Hjem > H > Hvordan Fraktes Olje Og Gass Bort Fra Oljefeltet?

Hvordan fraktes olje og gass bort fra oljefeltet?

Etter at olje og gass er utvunnet på felt, må produktene transporteres til kundene. For mange oljefelt lastes olje direkte på skip (bøyelasting) ute på feltet. For andre felt blir olje og gass sendt i rørledning fra feltene og inn til anlegg på land.

Les mer

Kan Norge forsyne Europa med gass?

Det kan erstatte mye russisk gass. Olje- og energiminister Terje Aasland uttalte nylig til E24 og DN at Norge ikke har noe særlig ekstra gass å tilby Europa. Men sammenlignet med fjorårets eksport av norsk gass tyder likevel nå alt på at det blir et solid volumhopp i 2022. Når vil vi gå tom for olje? Det økonomiske bidraget fra olje og gass vil derfor gå ned i tiden fremover. Selv med høy oljepris anslår Finansdepartementet at produksjonen vil synke med 65 prosent frem til 2050 og at 50 000 arbeidsplasser vil forsvinne innen 2030.

Ta dette i betraktning, hva er seismikk og leteboring?

Innsamling og analyse av seismiske data bidrar til at man kan danne seg et bilde av geologiske strukturer i undergrunnen. Når man har identifisert strukturer som kan inneholde petroleumsforekomster, er neste skritt vanligvis å bore en letebrønn. Hva blir det meste av råoljen brukt til? Råolje foredles blant annet til bensin, parafin, diesel og fyringsolje (se oljeraffinering) og til plast og syntetiske fibrer (se petrokjemi). Råolje kan ikke destilleres fullstendig, ettersom den inneholder forbindelser med meget høy molekylvekt (relativ molekylmasse).

I forhold til dette, er gasskraft fornybar?

Det meste av debatten i Norge om fornybar energi handler om vindmøller og solpanel, – dvs som produserer strøm. Men fornybar energi er også gass, – faktisk samme gass som naturgassen (metan), men altså med et annet opphav og kalles gjerne biogass: fra kumøkk, planteavfall, søppelfyllinger og kloakkanlegg. Hva er en aggregattilstand? Aggregattilstand er tilstander stoffer/materialer kan opptre i. De aggregattilstandene som forekommer hyppigst på jordkloden, er faststoff, flytende og gassform.

Deretter, hva er sm3 gass?

Olje-, kondensat og gassmengder oppgis i standard kubikkmeter (Sm3) og NGL-mengder oppgis i tonn. Angående dette, hva er en prøveboring? Hovedformålet med prøveboringen er å få bekreftet tykkelsen på de vannførende lagene, dvs. utbredelsen av sand og grus. I tillegg vil vi måle formasjonens fysiske og mekaniske egenskaper (dynamisk respons) samt samle prøvemateriale fra flere dyp slik at vi kan lage en detaljert beskrivelse av forholdene i grunnen.

Så, hva er navnet på det første store olje og gassfeltet?

Lille julaften 1969 informerte Phillips norske myndigheter om funnet av Ekofisk – det som skulle vise seg å være et av de største oljefeltene som noen gang er funnet til havs. Produksjonen fra feltet tok til 15. juni 1971. I årene etter ble det gjort en rekke store funn.

By Juna Purington

Hvordan løse en ligning? :: Hva er gass og olje?
Nyttige lenker