Hjem > H > Hva Er Gass Og Olje?

Hva er gass og olje?

Olje og gass er organisk materiale hovedsakelig avsatt på havbunnen, brutt ned og omdannet over mange millioner år. Når et område inneholder både kildebergart, reservoarbergart, takbergart og felle, er forutsetningene der for å kunne finne olje og gass som kan produseres.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan blir olje og gass dannet enkelt forklart?

Hvordan dannes olje og gass? Det meste av oljen og gassen vi i dag finner i Nordsjøen er dannet ved nedbrytning av alger som levde i havet for millioner av år siden. Når algene døde falt de til bunns. I områder hvor det var lite oksygen, ble de døde algene bevart til de ble dekket av nye sedimenter. Hva kan man lage av olje og gass? I dag står olje for 94 % av energiforbruket innenfor transportsektoren, noe som bidrar til at olje står for en god del av verdens energiforbruk. Videre brukes energien i både olje og gass til oppvarming og matlaging, samt i petrokjemisk industri. Sistnevnte omfatter blant annet produksjonen av: Plast.

Hvor lang tid tar det å lage olje?

Modningen skjer over lang tid (millioner år), særlig går prosessene langsomt ved lave temperaturer. Ved dyp hvor temperaturen når 60 °C vil modningen av kerogen skyte fart. I intervallet 60–130 °C dannes det hovedsakelig olje (oljevinduet). Du kan også spørre hva er gass enkelt forklart? Gass er en aggregattilstand hvor stoffet består av fritt bevegelige molekyler og/eller atomer. Begrepet fase brukes synomynt med aggregattilstand. Vi bruker begrepet gass om den aggregattilstanden som karakteriseres ved at et stoff hverken har fast form eller fast volum.

I forhold til dette, hvordan foregår leting av olje?

Innsamling av seismiske data til havs foregår ved at et skip med jevne mellomrom fyrer av skudd med en luftkanon. Lydbølgene forplanter seg gjennom vannet og berggrunnen under havbunnen. Refleksjonssignaler fra horisonter i undergrunnen oppfanges av hydrofoner som slepes etter båten. Hva er takbergart laget av? Takbergart betegner bergarter som ligger oppå andre bergarter og er mindre gjennomtrengelig enn disse. Skifer er en typisk takbergart. I oljeindustrien er takbergarter viktige fordi de kan hindre olje og gass i underliggende porøse bergarter fra å strømme til overflaten og forsvinne.

Hvordan tar man opp olje og gass fra havbunnen?

Norsk olje og gass hentes opp fra reservoerer i havbunnen utenfor norskekysten. Kort sagt fungerer det slik at man borer brønner fra plattformene og ned til reservoarene som kan ligge langt under selve havbunnen. Deretter pumpes olje/gass opp og transporteres videre til raffinerier hvor den prosseseres (behandles). Hva er typisk for en god takbergart? En god reservoarbergart har hulrom som har plass til olje og gass, og kan derfor være et lager, reservoar, for oljen og gassen. Hva er typisk for en god takbergart? En god takbergart skal legge seg som et lokk oppå petroleumsressursene, slik at det ikke kommer igjennom, og beskytte dette.

Hva kaller vi oljeleting og oljeproduksjon når det foregår til havs?

Petroleumsutvinning er en samlebetegnelse for utvinning av råstoffer av petroleum (i hovedsak råolje og naturgass).

By Maurise

Hvordan fraktes olje og gass bort fra oljefeltet? :: Hvordan slette Facebook bedrift?
Nyttige lenker