Hjem > H > Hva Er Det Gamleste Språket I Verden?

Hva er det gamleste språket i verden?

Sumerisk var det første kjente verdensspråket i Den gamle verden, som også spredde kileskrift ut over enorme områder.

Les mer

Man kan også spørre hva heter vårt skriftspråk?

Den språkhistoriske perioden frå 1525 blir kalla moderne norsk eller nynorsk. I denne perioden oppstår både bokmål og nynorsk som skriftspråk, og avløyser dansk som skriftspråk i Noreg. Så, hva er et skriftspråk? Skriftspråk, språk som uttrykkes i skrift; skrevet språk. I vid forstand en skriftform som er felles for flere dialekter og et større geografisk område.

Hvilket språk var det første i verden?

NummerSpråkAntall språkbrukere i millioner
1kinesisk1197
2spansk406
3engelsk335
4hindi260
Hva er det internasjonale språket? Verdensspråk er et språk med høy politisk og kulturell status som brukes i internasjonalt samkvem. I vår tid er det særlig engelsk som har denne stillingen, men også russisk, fransk, spansk og arabisk har det til en viss grad. I eldre tid hadde latin en tilsvarende posisjon.

Ta dette i betraktning, hva er det eldste språket i europa?

I Europa mener man baskisk kan være det eldste språket. Baskisk er trolig en direkte videreføring av det språket som ble brukt i Europa i steinalderen, og dermed det eneste europeiske språket som ikke er kommet hit fra Asia. Angående dette, hva argumenterer aasen for i artikkelen om vårt skriftspråk? Alt på dette tidspunktet argumenterer han for at grunnlaget for eit norsk skriftspråk burde vere «en Sammenligning af, et Grundlag for» alle dialektane.

Derav, hvorfor er 1885 et viktig år i norsk språkhistorie?

I 1885 kom jamstillingsvedtaket, som likestilte landsmålet med riksmålet som offisielt norsk skriftspråk. Aasens landsmål var egentlig ikke mye i bruk fram til det. Angående dette, hvorfor det oppstod en språkdebatt? Opphavet til språkdebatten på 1830-tallet

Løsrivelsen fra Danmark i 1814 var den foranliggende årsak til at man fikk en språkdebatt. Den nye unionen landet gikk inn i var løsere enn den med Danmark. Nå hadde Norge et eget parlament og en ny grunnlov. Landet opplevde en nasjonalistisk selvstendighetsreisning.

Hva er forskjellen på talespråk og skriftspråk?

Talemål er innen lingvistikken språk slik de brukes muntlig (ved tale). Alle språk, bortsett fra enkelte kunstspråk, har oppstått som talespråk, og det er talemålet som mennesker naturlig tilegner seg i spedbarnsfasen. Skriftspråk er derimot en menneskelig oppfinnelse og noe som må læres.

By Sykes

Hvorfor er engelsk lett å lære? :: Hvor mange Pokémon sesonger?
Nyttige lenker