Hjem > H > Hva Skjer Med Innskudd Leasing Bil?

Hva skjer med innskudd leasing bil?

Startleie, eller innskudd som noen kaller det, fungerer som egenkapital for leasingen. Denne varierer mellom leasingavtalene og ofte har man mulighet til å kunne bestemme selv hva man vil innbetale etter visse rammer. Desto mer man betaler i startleie, desto lavere blir månedsleien.

Les mer

I forhold til dette, hvordan bli kvitt en leasingbil?

I utgangspunktet er alt som kreves at det har gått minst seks måneder siden leasingavtalen ble inngått. Bransjestandarden er da at du kan pålegges å betale opptil, men ikke mer enn, seks måneders leie, som da betales til de som låner deg bilen, for å avslutte avtalen. Hvem betaler forsikring ved leasing? Selv om du som leaser selv betaler forsikringen, og må betale egenandeler og får bonustap, er det leasingselskapet som eier bilen og som får forsikringsoppgjøret. De færreste leasingselskapene har ordninger som gir leaseren deler av startleien tilbake.

Ta dette i betraktning, hvorfor lease når du kan eie?

Fordeler med å lease bil

Forutsigbarhet med tanke på månedlige kostnader. Du slipper å ta opp lån for å kjøpe bil. Du slipper å binde opp kapital. Du slipper ansvaret for å selge bilen, og for verdifallet.
Er forsikring inkludert i leasing? Bilforsikring er ikke inkludert når du leaser en bil, med mindre det er en spesiell avtale. Du må derfor ordne med bilforsikring selv.

Ta dette i betraktning, kan man forlenge leasing?

Det er ikke noe regelverk på dette, som jeg kjenner til. Du og forhandleren må lage en ny separat avtale på det siste året. Forhandleren må også fastsette en ny restverdi på bilen og vil nok fastsette månedsleien ut i fra denne. Hva slags bil holder seg best i pris? Bilene som taper seg minst i verdi, ifølge undersøkelsen, har en markedsverdi på 68 prosent av nybilprisen. De har altså et verditap på 32 prosent etter tre år. Merkene som holder seg aller best i pris er VW Tiguan, BMW X3, Subaru XV, Audi Q5 og den nyeste modellen av VW Golf.

Er det årsavgift på elbil?

Full årsavgift

Fra 1. januar ble det imidlertid innført to nye avgifter på elektriske biler som det ikke er snakket like mye om: Trafikkforsikringsavgiften - den tidligere årsavgiften – er nå 2 975 kroner, og er dermed på nivå med bensin- og dieselbiler. Den tidligere miljørabatten som elbilene har hatt er fjernet.
Hvor mye koster det å eie en bil i året? Kjøper du en svært rimelig bil med nypris 178.000 kroner, slipper du unna med litt over 58.000 kroner i året. Kjøper du en dyrere bil som for eksempel koster 780.000 kroner, kan du se for deg en årlig utgift på over 160.000 kroner i året. Dette er gjennomsnittstall.

Tilsvarende, er det mulig å lease bruktbil?

Blant de mange bruktbilene som er til salgs har vi nøye utvalgt noen biler som du også har mulighet til å lease. Leasing er en god løsning for deg som ønsker å forsikre deg mot uforutsette utgifter. Ved å velge leasing forholder du deg til en fast månedspris uten overraskelser.

By Arda Pushaw

Hva skal jeg vaske taket med? :: Er det best å lease eller kjøpe bil?
Nyttige lenker