Hjem > E > Er Det Best Å Lease Eller Kjøpe Bil?

Er det best å lease eller kjøpe bil?

Har du ikke kapital til å kjøpe egen bil, og vil ha en ny bil, er leasing et alternativ å vurdere. Det samme er den usikkerheten som er i bilverdenen nå. Teknologiutvikling og politiske vedtak gjør at det kan være lurt å lease hvis man bor i byområder og ønsker ny bil.

Les mer

Angående dette, hva er negativt med leasing?

Ulemper ved leasing

Det kan være dyrt å lease, og du har ingen bil å selge etter utløpet av leasingperioden. Ved unormal slitasje på bilen kan du få påkost, noe som kan bli dyrt for deg om dette ikke er klart beskrevet i kontrakten. Det er også en risiko forbundet med at du har kjørt mer enn avtalt.
Folk spør også er det billigere å lease en bil? Nybilene i dag holder seg bedre i verdi enn man har trodd. Leasing gir forutsigbart bilhold, men det lønner seg ikke på sikt. Du betaler dyrt for å slippe å bekymre deg for verdifall. Medlemskap i Nabobil eller bilkollektiver er et økonomisk alternativ for bil nummer to.

Så, hva er fordelen med å lease?

Leasing vil normalt gi lavere månedlige utgifter enn et billån på en tilsvarende bil. Dette fordi billånet skal finansiere hele bilens verdi (minus egenkapital), mens leasingavtalen bare skal finansiere differansen mellom nypris (minus startleie) og avtalt restverdi. Hva skjer når leasingperioden er over? Du får en stor regning når du leverer bilen. Når du leverer leasingbilen etter endt leieperiode, vil den bli taksert. Såkalt normal slitasje vil bli akseptert, men hvis du har påført bilen «unormal slitasje», vil du måtte betale såkalt påkost.

Du kan også spørre hvilke bil er billigst å eie?

Konklusjonen er klar, og svaret er det samme for alle prisklasser. Elbilen gir deg det rimeligste bilholdet, uansett drivlinje, drivstoff og prisklasse. Blir man kredittvurdert ved leasing? Leasing omfattes ikke av gjeldsregistrene. Leasing er en finansieringsform der du som leasingtaker ikke blir eier av for eksempel bilen, du bare leier den. - Leasing havner utenfor lovens definisjon av «gjeldsopplysning», selv om en leasingavtale også er en økonomisk forpliktelse som kan være av en betydelig størrelse.

Hvorfor ikke lease bil?

Du er bundet opp i leasingperioden, det er dyrt å komme seg ut av kontrakten. Du har ikke mulighet for å trekke fra rentekostnader ved leasing. Du kan risikere å få ekstra-faktura på slitasje utover det normale, om bilen påføres skader. Det kan bli dyrt om man ikke er nøye med bilholdet. Hvor mye koster det å lease en bil? Den vanligste avtalen bygger på 3 år leietid og inntil 45.000 kilometer kjørt, med et varierende beløp i forskuddsleie – ofte ligger dette rundt 10-15 prosent av bilens nypris. Det de fleste ser først på, er månedsleien som tilbys.

Derav, hvorfor er elbil dyrt å lease?

Leasing innebærer en månedlig leiepris. Leieprisen varierer med verdien på bilen. Derfor vil leasing av mange elbiler være dyrere enn å lease en bil med forbrenningsmotor, men dette varierer. Prisen dekker som regel renter, verditap på bilen under leasingperioden og selve bruken av bilen.

By Fermin

Hva skjer med innskudd leasing bil? :: Når regnes det som feber?
Nyttige lenker