Hjem > N > Når Gjelder Ns 3420?

Når gjelder NS 3420?

Hvordan brukes NS 3420? NS 3420 brukes som grunnlag for utarbeidelse av prosjektbeskrivelser for entreprisekontrakter. Til grunn for systemet ligger kodede postgrunnlag som ferdig utfylt danner postene i beskrivelsen og gir en detaljert spesifikasjon av de arbeider som skal utføres.

Les mer

Dessuten, hvem er det som fastsetter standarder i norge?

Det er Standard Norge som har enerett på å fastsette og utgi Norsk Standard, og er det norske medlemmet i CEN og ISO. Norsk Standard kan utvikles på de fleste områder i samfunnet, fra petroleum, bygg og anlegg, til samfunnsansvar og tjenester. Hvorfor har vi standarder? Standarder fremmer faktisk innovasjon! For når alle bruker det samme utgangspunktet, så kan en god idé bli implementert enklere, noe som igjen gjør det enklere å bygge samfunnet vårt på en trygg, sikker, bærekraftig og lønnsom måte.

Hvilken standard benytter vi i Norge?

NS-ISO - Standard som er utviklet internasjonal (ISO), og som Norge har valgt å fastsette som Norsk Standard (f. eks. NS-ISO 8402) Derav, hvordan er ns 3420 bygd opp? NS 3420 ble første gang utgitt i 1976. Den gangen besto standarden av to innbundne bøker (røde med gullskrift) som primært dekket bygg, men også noe anlegg. I tillegg var det en egen standard for rigg og drift av byggeplass (NS 3419).

Du kan også spørre hva er ns 5814?

NS 5814 Krav til risikovurdering omhandler krav til risikovurderinger, og er et hjelpemiddel for bedrifter for å kunne ta beslutninger om tiltak eller valg av løsninger for å forebygge risiko. Standarden stiller krav til de elementene som kan inngå i en slik prosess. Hvem lager standarder? Standardene utarbeides i arbeidsgrupper (Working Group, WG). De tekniske komiteene og arbeidsgruppene består av deltakere fra for eksempel bedrifter, myndigheter, forskning, frivillige organisasjoner, forbrukere og arbeidstakerorganisasjoner.

Hva er en standard?

Standard er en teknisk spesifikasjon som beskriver hvordan ulike objekter skal kunne defineres på en entydig måte, for eksempel mål og vekt, eller som beskriver arbeidsmetoder, for eksempel kvalitetsstyring i en bedrift. Følgelig, er norsk standard en norsk lov? Er Norsk Standard lovpålagt? Det er ikke lovbestemt at virksomheter må følge standardene som er satt for deres type virksomhet. Det er altså frivillig om man har lyst til å bruke disse standardene i sin virksomhet, men noen standarder er derimot henvist til fra lover og forskrifter.

Så, hva er iso og hva står det for?

Den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO (International Organization for Standardization) har utviklet standarder for de fleste sektorer siden 1947. Norge er en aktiv deltaker i internasjonal standardisering, og vi har ansvaret for flere viktige standardiseringsområder i ISO.

By Telfer

Hva betyr å standardisere? :: Har en topp på 1312 meter?
Nyttige lenker