Hjem > H > Har En Topp På 1312 Meter?

Har en topp på 1312 meter?

Váddásgáissát er et fjell 1312 meter over havet sør for Oksfjorddalen i Nordreisa kommune, Troms og Finnmark fylke. Fjellet har bratte sider, men toppen danner et platå på 1200–1300 meters høyde.

Les mer

Derav, hvor er trøndelag?

Trøndelag utgjør den nordligste delen av Sør-Norge. Fylket er også en del av Midt-Norge, som ikke er klart definert. Trøndelag fylke grenser til fylkene Nordland i nord, Møre og Romsdal i sørvest og Innlandet i sør. I øst grenser Trøndelag til Jämtlands län i Sverige, og i vest ligger kysten mot Norskehavet. Hva er det høyeste fjell i Hitra kommune? Om turen. Turen til Mørkdalstuva på Hitra går gjennom åpent terreng, omkranset av berg og myr, i kanten av naturreservatet Havmyran. På toppen av Mørkdalstuva (345 moh.), som er høyeste punktet på øya Hitra, kan du nyte den fantastiske utsikten i alle retninger, innover mot Trondheimsleia og vestover mot storhavet.

I forhold til dette, hva heter den største fjorden i trøndelag?

Trondheimsfjorden er en fjord i Trøndelag. Den er 130 kilometer lang, målt fra Agdenes fyr til Hjellebotn, og er med det den tredje lengste fjorden i Norge. Største dyp på 578 meter ligger ved Selva i Agdenes. Dessuten, hva er det høyeste fjellet i sør amerika?

Aconcagua
Aconcagua er Sør-Amerika og Amerikas høyeste fjell. Av Albert Backer . I Sør-Amerika er det flere topper over 6000 m, med den høyeste, Aconcagua, i Andesfjellene like øst for grensen mellom Argentina og Chile. Dette rager 6962 moh.

Hva er det høyeste fjellet i Nord Amerika?

Mount McKinley
Denali, tidligere kalt Mount McKinley, er et fjell i Denali Borough i den amerikanske delstaten Alaska. Fjelltoppen ligger 6 190 meter over havet og er USAs og Nord-Amerikas høyeste punkt. Hvor mange fjell over 8000 meter? De 14 fjellene over 8000 meter (jordens høyeste fjell) er alle lokalisert i Himalaya: Mount Everest (8848 m), Nepal-Tibet, Asia. K2 (8611 m), Pakistan, Asia. Kanchenjunga (8586 m), Nepal-India, Asia.

Deretter, hvor mange fjelltopper over 2000 meter i norge?

Norge har 377 fjell over 2000 meter. Sindre Kolbjørnsgaard har den raskeste bestigningen av alle, med 1600 kilometer og 120.000 høydemeter på 73 dager. Deretter, hva heter norges minste fjell? Fjellet heter Fedjebjørnen og rager bare 42 meter over havet rundt øya. Det høres ikke spesielt imponerende ut, men det er de allikevel!

Hvor mange fjelltopper er det i Jotunheimen?

Jotunheimen er høyfjellsområdet over alle i Norge. Her ligger hele 255 av Norges 300 fjelltopper over 2000 meter. I Jotunheimen finner vi Nord-Europas høyeste fjell, Galdhøpiggen (2469 m) og Glittertind (2466 m). Fjellområdet besitter ikke mindre enn de 20 høyeste toppene på Norges fastland.

By Tenney

Når gjelder NS 3420? :: Hva er den høyeste fjelltoppen i Norge?
Nyttige lenker