Hjem > H > Hvilke Regler Gjelder For Dokumentasjon Av Kontantsalg?

Hvilke regler gjelder for dokumentasjon av kontantsalg?

Bokføringspliktige må som hovedregel bruke et kassasystem med produkterklæring til å registrere og dokumentere salg av varer og tjenester der kjøpers betalingsforpliktelse overfor selger gjøres opp ved levering (kontantsalg). Dette gjelder uavhengig av betalingsmiddel.

Les mer

Hvordan føre vipps i regnskapet?

Bokfør transaksjonskostnadene til Vipps:

  1. Velg «bokføring» under menypunktet regnskap.
  2. Trykk på «manuelt bilag»
  3. Last opp transaksjonsrapporten fra Vipps.
  4. Før transaksjonsgebyret DEBET konto 7770 og KREDIT konto 1920 Bankinnskudd med «Inntekt fra Vipps» som detalj på ordrelinjenivå.
  5. Voilá!
Har man krav på kvittering? Det finnes en rekke krav for at en kvittering skal være gyldig. Det skal blant annet stå hva som er kjøpt og hvem som har solgt varen, hvordan varen er betalt for, dato for kjøpet, organisasjonsnummer til selger og et kvitteringsnummer slik at transaksjonen er sporbar i et kassessytem.

Deretter, hvordan føre kontantsalg?

Bokføring av kontantsalg

Kontantsalg bokføres til kredit på en salgskonto i resultatregnskapet (normalt en konto i 3000-serien). Motposten bokføres til debet på balansekontoen for det benyttede betalingsmidlet (normalt en konto i 1900-serien).
Hvordan lage en kvittering? Dette skal med for at en kvittering regnes som gyldig.

  1. Kvitteringsnummer: Et nummer som gjør transaksjonen sporbar.
  2. Tidspunkt for når kvitteringen er skrevet ut.
  3. Tidspunkt og sted for levering av ytelsen.
  4. Selgers navn, adresse og/eller organisasjonsnummer.
  5. Varespesifikasjon og betalingsmiddel.

Dessuten, hvordan ta dagsoppgjør?

Gjennomføring av et dagsoppgjør starter med at man noterer hvor mye det er i kassen ved starten av dagen. Så noterer man det totale salget som er gjort totalt i løpet av dagen. Deretter telles det hvor mye som er betalt kontant og hvor mye som betalt med kort. Derav, i hvilken tilfelle har politiet myndighet til å stenge et utested? Politiets stenging av serveringssted. Politiet skal stenge et serveringssted som mangler serveringsbevilling eller som fortsetter å drive etter at det er fattet vedtak om suspensjon etter § 18 eller tilbakekall av bevilling etter § 19. Det samme gjelder dersom serveringsbevillingen er falt bort etter §§ 22 til 25.

Hva er mva på takeaway?

Det skal betales 15% merverdiavgift (redusert sats) ved omsetning av næringsmidler. Ved omsetning av næringsmidler som ledd i omsetning av en serveringstjeneste, skal det imidlertid beregnes ordinær sats på 25% merverdiavgift. Hvem kan bruke Kontantfaktura? Fra 1 januar 2019 skal bokføringspliktige registrere og dokumentere kontantsalg ved bruk av produkterklært kassasystem. For enkelte bokføringspliktige kan det være anledning til å bruke kontantfaktura som alternativ til kassasystem. I denne uttalelsen gir Skattedirektoratet nærmere veiledning om bruk av kontantfaktura.

Hva er et kredittsalg?

Salg når betaling skjer etter at varen er mottatt.

By Barnabe

Hva er presens perfektum på engelsk? :: Er vipps godkjent kassasystem?
Nyttige lenker