Hjem > H > Hvordan Merke Drone?

Hvordan merke drone?

De nye reglene stiller krav til at dronen din merkes med operatørnummer. Operatørnummeret skal være på utsiden av dronen, og være leselig uten hjelpemidler når dronen står på bakken.

Les mer

Når kommer DJI Mini 3?

Kraftig oppgradering er på vei. Ifølge «sikre kilder» vil DJI lansere Mini 3 Pro 21. april. Hva er Dronekurs A2? A2 er en underkategori i åpen kategori som dekker droneflyging med lav risiko. Underklasse A2 åpner opp for flyging «nært folk», og det stilles egne krav til pilotkompetanse, sikkerhetsavstander og droner. Flyging skal skje innenfor sysnsrekkevidde og under 120 m over bakken eller vannet.

Også, hva er en droneoperatør?

Vi integrerer droner i din virksomhet

Å utføre droneoperasjoner med lav risiko krever god planlegging. Som kommersiell droneoperatør er du pålagt å opprettholde manualer for opplæring av personell, vedlikehold, flygeplanlegging, sjekklister og prosedyrer.
Hva er RO1? Forskriften er utarbeidet slik at enkle operasjoner med mindre droner skal kunne skje uten godkjenning fra Luftfartstilsynet. Operatører som skal drive virksomhet som faller inn under kategorien RO1 trenger derfor kun å melde fra til Luftfartstilsynet før oppstart om virksomheten.

Hvor tar man drone eksamen?

Etter 1. januar 2021 anbefaler vi alle å ta de nye eksamene A1/A3 på flydrone.no og A2 på trafikkstasjonene. Den gamle droneeksamen kan ikke brukes for å fly i åpen eller spesifikk kategori. Hvordan få drone sertifikat? Droner og modellfly

De aller fleste droneeiere og modellflygere må registrere seg og eventuelt søke om godkjenning. Du registrerer deg og tar nettkurs på flydrone.no. Telefontid for å nå seksjonen for Ubemannet luftfart er tirsdag og torsdag, fra kl. 10.00–14.00.

Hva kreves for å fly drone?

Hold dronen innenfor synsrekkevidde. Hold minst 5 km avstand til lufthavner og fly aldri i nærheten av ulykkessteder. Fly alltid under 120 meter fra bakken og overhold gjeldene sikkerhetsavstander. Ta hensyn til andres privatliv og følg reglene for bruk av foto og video av andre personer, se datatilsynet.no. Også, hvem må ha droneforsikring? Dersom droneflygingen skjer i åpen- eller i spesifikk kategori etter reglene i BSL A 7-2 må man ha ansvarsforsikring overfor tredjepart som dekker minst 0.75 millioner SDR (tilsvarer omtrent 9.3 millioner NOK per 05.02.2020).

Folk spør også hvem har ansvar for å forsikre drone?

Hvem har ansvaret for at dronen er forsikret? Det er droneoperatøren/dronepiloten som er ansvarlig for at dronen hen opererer er forsikret med ansvarsforsikring. Droneforsikringen står på eieren av dronen, men følger dronen så lenge eieren har registrert dronen og kriteriene om forsikring er fulgt.

By Laryssa

Hvor mye koster 48x98? :: Hva koster det å registrere seg som Dronepilot?
Nyttige lenker