Hjem > H > Hvordan Går Det Med Korallrevene Nå?

Hvordan går det med korallrevene nå?

På grunn av global oppvarming blir havene varmere og surere. Det gjør at stadig flere korallrev blekner og til slutt dør. Lokal forurensing, masseturisme og fiske med trålere ødelegger også for korallrevene. I løpet av de siste 30 årene har vi mistet halvparten av verdens koraller.

Les mer

Hva er den største trusselen mot korallene?

Det som på sikt kanskje blir den største faren for våre korallrev er havforsuringen. Akkurat som de menneskeskapte klimaendringene skyldes havforsuringen utslippene av CO2 til atmosfæren. Man regner med at rundt en tredjedel av CO2-utslippene er absorbert av havet. Også, hvor gammel er the great barrier reef? Great Barrier Reef er verdens største korallrev og verdens største struktur laget av levende organismer. Omfatter rundt 300 øyer. Ligger ved østkysten av Australia i delstaten Queensland og strekker seg rundt 2600 kilometer. Det meste av revet er 2 millioner år gammelt, men deler er så gammelt som 18 millioner år.

Hvordan er naturen i Australia?

Den nordlige delen av landet har vegetasjon som spenner fra tropisk regnskog til sletter samt ørken. I øst finnes tropisk regnskog og fra nord til sør fjellkjeden Great Dividing Range. Utenfor nordøstkysten ligger Great Barrier Reef, verdens lengste korallrev. Hvem fant The Great Barrier Reef? En stor del av revet er beskyttet av Great Barrier Reef Marine Park. Den første britiske oppdageren som fant revet var James Cook, som oppdaget det da han gikk på grunn 11. juni 1770.

Deretter, hvor gamle kan koraller bli?

Norske dyphavskoraller kan bli fra 100-500 år gamle. - Og den revbyggende korallen Lophelia pertusa bygger rev som er opp til 9 500 år gamle i våre farvann, men de levende delene av korallene på slike rev er ikke eldre enn ca 50 år, forklarer han. Hvilke naturressurser har Australia? Australia er verdens største eksportør av kull, jernmalm, bly, rutil, sink og zirkon, nest største av gull og uran, og tredje største av aluminium. Landet har også verdens nest største forekomster av bauxitt, etter Guinea.

Så, hva slags naturtype dekker det meste av australia?

De mest utbredde naturtypene i Australia er savanne og ørken. Utover dette finnes også en stor variasjon av ulike naturtyper av mindre omfang, alt fra alpine sletter til tropiske regnskoger. Folk spør også hva er spesielt med australia? Australia er det tørreste bebodde kontinentet, det flateste, og har den eldste og minst fruktbare jorden. Kun det sørøstre hjørnet av kontinentet har et temperert klima, og mesteparten av befolkningen bor langs den tempererte og subtropiske kysten i sørøst.

Følgelig, hvor mye av great barrier reef er ødelagt?

Samlet sett har Great Barrier Reef mistet rundt halvparten av korallene siden 1995, ifølge forskerne. Hovedårsaken er global oppvarming og stadig varmere havvann. Varmere vann fører til hyppigere episoder med såkalt korallbleking, som skader korallene.

By Kerby Kurtti

Hva er en Microbit? :: Hva betyr koraller?
Nyttige lenker