Hjem > H > Hvordan Regulere Luftfuktighet?

Hvordan regulere luftfuktighet?

Hvordan øke luftfuktigheten? Mennesker som er i huset produserer naturlig fukt ved å puste, dusje, tørke tøy inne, lage mat og tilsvarende. Er ikke luftfuktigheten tilstrekkelig ved enkle tiltak, er en luftfukter en god løsning.

Les mer

Er luftfukter bra for huden?

Foruten positiv innvirkning på hud og hår, kan høyere luftfuktighet også hjelpe de som sliter med tørre slimhinner, bihuler eller nese. I tillegg viser en studie at ved bruk av en luftfukter vil man bli mindre utsatt for sykdommer som for eksempel forkjølelse og influensa. Skal luftfukter stå på hele tiden? Hvis en luftfukter står på hele tiden, kan den relative luftfuktigheten bikker andre veien og blir for høy. Dette er uheldig ettersom for høy luftfuktighet kan føre til mugg, råte og fremvekst av skadelige bakterier.

I forhold til dette, hvorfor ikke bruke luftfukter?

En annen grunn til at vi ikke anbefaler folk å bruke luftfuktere, er at de kan gi for høy luftfuktighet, noe som igjen kan gi skader på boligen, sier Ledermann. Ulike faktorer kan påvirke vår oppfatning av luftkvaliteten, og det er ikke nødvendigvis slik at det som kjennes som tørr luft, virkelig er det. Du kan også spørre hvorfor tørr luft? Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) opplyser at det som oppleves som tørr luft ofte skyldes luftforurensninger og særlig svevestøv lastet med kjemi, og at en innendørs relativ luftfuktighet mellom 10 og 20 prosent ikke er skadelig.

Man kan også spørre kan man bli syk av tørr luft?

Vanligst er plager som gjentagende luftveisinfeksjoner, hodepine, unormal tretthet, tørr hud, tørre og såre slimhinner i øyne nese og hals, nedsatt konsentrasjon og arbeidsevne. Også, hvordan få ned luftfuktighet i kjeller? Tiltak mot fukt i kjelleren:

  1. Ventilasjon.
  2. Avfukter.
  3. Led bort regn- og smeltevann.
  4. Utvendig isolering og drenering.
  5. Innvendig etterisolering.
  6. Innvendige tettetiltak.
  7. Elektroosmose.
  8. Elektroosmose: Fuktigheten drives ut fuktighet med pulserende likestrøm.

I forhold til dette, hvordan bruke balansert ventilasjon?

Et balansert ventilasjonsanlegg er et viftesystem som leverer frisk, renset luft og trekker ut brukt luft. Mellom 70 og 90 prosent av varmen fra den gamle luften blir overført til ny luft. Den nye luften fordeles jevnt og ferdig oppvarmet rundt i boligen. Så, hvordan lufte ut et rom? Ha flere vinduer åpne og la den friske luften strømme inn i 5-10 minutter. Åpner du vinduer på begge sider av boligen får du god gjennomtrekk og luften sirkuleres bedre slik at du effektivt får skiftet ut luften. Ideelt sett bør du lufte ut to til tre ganger om dagen, for eksempel morgen, ettermiddag og kveld.

Hvordan bli kvitt muggsopp på soverom?

Tips for fjerning av muggsopp

Dersom det ikke er tilstrekkelig med vanlig vaskemiddel kan du benytte kraftvask eller klorinblanding bestående av 1 del klorin og 10 deler vann. Test på et lite område først dersom du er i tvil om materialet tåler kraftvask/klorin. Husk å bruk hansker og luft godt.

By Maitland

Hvordan ser et normalt EKG ut? :: Hva skal fuktigheten være?
Nyttige lenker