Hjem > H > Hva Skal Fuktigheten Være?

Hva skal fuktigheten være?

Lav luftfuktighet fører til at slimhinnene og huden tørker ut. Ideell luftfuktighet for menneskekroppen er 40 til 60 % RF (relativ luftfuktighet). De største bidragene til høy luftfuktighet i hjemmet er: Pust - vi puster ut mellom 0,5 og 1 liter fukt i døgnet, avhengig av hvor mye vi er inne.

Les mer

Deretter, hva er høy luftfuktighet?

Når vi føler at lufta er fuktig, er det også relativ luftfukt vi føler. Om vinteren, det vil si i fyringssesongen, skal relativ luftfukt være mellom 20% og 40% i de varme oppholdsrommene. I kjøligere rom (15 til 18°C) kan luftfukten være opp til 50%. Om sommeren kan luftfukten ligge høyere, men bør ikke over 60%. Derav, hva er vanlig luftfuktighet ute? Uteluft har vanligvis ganske høy relativ luftfuktighet (RF). Som oftest er RF ute 70-80%.

Så, hva er normal luftfuktighet i hus?

Gode råd for luftfuktighet i hjemmet

1 - Hold relativ luftfuktighet mellom 20–40% i varme oppholdsrom i fyringssesongen. I kjøligere rom (15 til 18°C) kan luftfukten være opp til 50%. 2 - Om sommeren kan luftfukten ligge høyere, men bør ikke over 60%.
Hvordan redusere luftfuktighet inne? …og slik får du bedre luftfuktighet

  1. 1) Ikke tørk klær innendørs.
  2. 2) Luft ut soverommet hver morgen.
  3. 3) Ikke dusj med døren åpen.
  4. 4) Flytt sofaen vekk fra ytterveggen.
  5. 5) Sett på viftene og skru på varmekablene.
  6. 6) Finn frem støvkost og vaskekost.
  7. 7) Vær mer ute.
  8. 8) Kvitt deg med luftfukteren.

Ta dette i betraktning, er luftfukter sunt?

- Vi anbefaler ikke bruk av luftfuktere, sier rådgiver Rose Lyngra ved Astma- og Allergiforbundet (NAAF) til DinSide. Det er sånn at det som regel er nok fuktighet i norske hjem. Dersom luften kjennes tørr ut, kan det heller være på grunn av større mengder støvpartikler i lufta. Vi anbefaler heller luftrenser. Angående dette, hva er tørr inneluft? "Tørr luft" er en følelse som vanligvis skyldes luftforurensninger og særlig svevestøv med kjemisk last. Ideell luftfuktighet inne er mellom 20% og 40% relativ luftfuktighet og iallfall ikke over 50%. Når det er høyere luftfuktighet ute, blir det tilsvarende høy luftfuktighet inne.

Hva er normal luftfuktighet i en kjeller?

Treverket er alltid i balanse med fuktigheten i luft. 19,6% i treverket betyr at relativ luftfuktighet i kjelleren er på 85%. For å unngå muggsopp og borebiller bør trefuktigheten være under 12 %. Luften i kjelleren må derfor ikke være over 60 % RF. Hvordan få tørrere luft? Det kan faktisk være lurt å la kjøkkenviften stå på også når du ikke lager mat. Den skaper nemlig et undertrykk som bidrar til å skifte ut den fuktige luften i boligen. Det er også viktig å bruke viften på badet for å få ut fuktig luft som oppstår når du dusjer eller bader.

Hvordan få ned luftfuktighet på soverom?

5 tips til et sunnere inneklima på soverommet

  1. Temperatur mellom 15–18 grader.
  2. Sjokkluft i 5–10 minutter, to til tre ganger daglig og helst mer.
  3. Unngå støvsamlere som heldekkende teppe og andre gjenstander.
  4. Dyne og pute og sengetøy vaskes på 60 grader.
  5. La sengen være uoppredd til fuktigheten har fordampet.

By Jimmy Rynerson

Hvordan regulere luftfuktighet? :: Hvordan angre Superlike?
Nyttige lenker