Hjem > H > Hvilket Land Kommer Ordet Video Fra?

Hvilket land kommer ordet video fra?

Video (latin «jeg ser») er et system for innspilling, redigering, gjengivelse og kringkasting av bilde og lyd. Videoteknikken har vært i profesjonell bruk siden 1960-tallet.

Les mer

Når ble VHS oppfunnet?

I 1976 ble VHS (Video Home System) lansert, et system som ble meget populært og som ble det dominerende i markedet. Når kom videospiller? Videospilleren begynte så smått å gjøre sitt inntog i Norge i 1978. På dette tidspunkt var det rundt 6000 spillere i Norge, og rundt halvparten av disse var å finne i private husholdninger, mens resten befant seg på diverse institusjoner, TV-produksjonsselskaper osv. Det ble solgt 2000 videospillere i Norge i 1977.

Når ble det slutt på VHS?

Mye VHS ennå i omløp

VHS-formatet kom først på markedet i 1976, og i 2006 ble den siste filmen gitt ut på formatet.
Hvorfor har vi så mange lånord fra tysk i norsk språk? Som dere kanskje vet var Norge lenge i en union med Danmark. Danmark grenser til Tyskland og tok da inn mange tyske låneord. Ettersom dansk blei skriftspråket i Norge, altså det språket vi skreiv på, var det mange tyske ord som spredde seg fra dansk til norsk.

Hva er et låneord?

Lånord er ord som på et gitt tidspunkt er overtatt fra et annet språk, og som ikke er nedarvet fra språkets eldste tilgjengelige eller rekonstruerte form. Lånord kommer gjerne inn i et språk sammen med den tingen eller det forholdet det beskriver. Hva gjør man med gamle VHS? I lang tid støvet de gamle VHS-kassettene ned i billigkassene i brukthandelen før de enten ble kastet eller flyttet til bakrommet. I dag streames eller kjøpes film digitalt. Men om du har tatt vare på samlingen av VHS-filmer, kan du nå tjene godt med penger om du har de riktige filmene.

Hvordan få VHS over på pc?

Alt du trenger å gjøre, er å koble videoopptaksadapteren til kilden (f. eks. VHS-spilleren) og datamaskinen (USB 2.0) og bruke den medfølgende programvaren til å lagre videoen som avi- eller mpg-fil på datamaskinen. Når kom DVD spiller til Norge? DVD-opptakere til hjemmebruk dukket opp i 2002, og året etter ble det solgt 10 000 slike. Etter at blu-ray-plater dukket opp midt på 2000-tallet ble markedet for DVD-plater betraktelig mindre.

Hva kom før DVD?

VHS, DVD og HD DVD

VHS-formatet ble faset da DVD begynte å bli populært utover 2000-tallet. Ikke bare var det plassbesparende med DVD-plater fremfor VHS-kassetter, men kvaliteten på TV-skjermen ble også langt bedre. Det skulle imidlertid ikke ta mange år før også DVD-formatet møtte en utfordrer.

By Raveaux

Hvor mye koster det å erstatte en skole PC? :: Hvordan redigere video på iPhone?
Nyttige lenker