Hjem > H > Hvor Mange Klementiner Kan Man Spise På En Dag?

Hvor mange klementiner kan man spise på en dag?

– Man kan si at klementin er en liten porsjon frukt, og det er helt greit å regne to klementiner som en porsjon frukt. Man kan da spise hele 6 klementiner og likevel være innenfor de anbefalte 2–3 porsjonene med frukt hver dag, sier hun til Avisa Oslo.

Les mer

Hvor mange kilo klementiner?

Totalt sett spiser vi cirka 6 kilo per person i året - og i de seks til åtte siste ukene før jul spiser vi i snitt cirka 5 kilo klementiner hver. Den siste kiloen fordeler seg over resten av året, opplyser kommunikasjonsansvarlig i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Gerd Byermoen, til Godt. Dessuten, hvor mange gram i en klementin? Ved å måle mange klementiner og se på gjennomsnittet kan vi si at en gjennomsnittlig klementin fra en norsk butikk veier 75 g. Selve vekten kan variere mellom 50 g for de minste, til rundt 100 gram for de aller største klementinene. Men de aller fleste klementiner veier mellom 70 og 85 gram.

Blir man feit av klementiner?

Nesten uten kalorier

Nordmenn spiser i underkant av seks kilo klementiner i løpet av ett år, men vi trenger ikke å ha dårlig samvittighet av den grunn: 100 gram klementin inneholder kun 43 kilokalorier og usle 0,1 gram fett, skriver KK.
Hvor mye C-vitamin er det i en klementin?

FruktLatinsk navnmg C-vitamin /100 gram
Klementin/MandarinCitrus reticulata31
Pasjonsfrukt, lillaPassiflora edulis30
BrødfruktArtocarpus altilis29
LimejuiceCitrus aurantifolia29

Hvor sunt er mandarin?

Den er en sunn forrett og består hovedsakelig av vann. På grunn av sitt lave sukkerinnhold gir den dessuten bare 53 kcal per 100 gram. Den inneholder fiber og næringsstoffer som kalium, magnesium, vitamin C, fosfor, vitamin E, folsyrer og vitamin A. Hvor mange kalorier har klementiner? 100 gram klementin inneholder usle 43 kilokalorier og mikroskopiske 0,1 gram fett.

Deretter, hvor sunt er appelsin?

Kort sagt: Én appelsin dekker dagsbehovet for C-vitamin, og er en viktig antioksidant som beskytter kroppen mot skadelige stoffer. Vitenskapelig sagt: Appelsiner er både utrolig godt og utrolig sunt. Den er stappfull av C-vitaminer og rik på folat, fiber og antioksidanter. Hva slags vitaminer er det i appelsin? Appelsin har et lavt innhold av både energi og fett, samt et høyt innhold av vitamin C. Vitamin C styrker immunsystemet og beskytter cellene mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar også til å redusere tretthet og utmattelse og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

Når er det sesong for appelsiner?

Du finner gode appelsiner i butikken året rundt, men den største sesongen er fra desember til påsketider.

By Schnur Crabill

Hvem eier Norli? :: Når ble mandarin sist solgt i Norge?
Nyttige lenker