Hjem > H > Hvilken Referansestil?

Hvilken Referansestil?

Det finnes mange ulike måter å henvise fra kilden brukt i teksten til referanselisten. Dette kan for eksempel være stiler som i teksten oppgir forfatter og årstall, fotnoter eller et nummer for referansen. Hvilken stil du skal bruke er avhengig av faget du studerer.

Les mer

Kan man bruke fotnoter i APA?

NB: APA 7th tilpasset fotnoter er ikke en offisiell APA-referansestil. Vi anbefaler at du sjekker med lærer/veileder før du bruker denne stilen i oppgaver eller eksamener. Velg kildetype under for å se eksempler, og se flere tips og råd i vår APA 7th FAQ. Følgelig, hvordan referere til en nettside uten forfatter? (Årstall, dato). Tittel. Hentet fra URL. Med årstall/dato, menes her publiseringstidspunkt, eller dato for siste oppdatering.

Hvordan referere til kilde uten årstall?

Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.
Hvordan Kildehenvise bilder? Fotografen skal alltid krediteres (oppgi navn på fotograf eller eier). I bildelisten skal du ha med bildenummer, tittel, navn på fotograf, år (hvis tilgjengelig) og URL. Hvis du skal publisere teksten må du bruke bilder som du har lov til å dele (Se Creative Commons symboler på Flickr eller bruk Pixabay som har CC 0).

Hvordan fører du et direkte sitat på mer enn 40 ord i oppgaven din når du bruker APA stil?

Sitater. Direkte sitater på mindre enn 40 ord integreres i teksten og markeres med anførselstegn. Sitater på 40 ord eller mer skrives som et eget avsnitt med innrykk, uten anførselstegn. Man kan også spørre hvordan skrive indirekte sitat? Dersom du bruker indirekte sitat, bør du alltid føre opp sidetal slik at lesaren raskt kan finne fram i kjelda og kontrollere fakta. Du viser til kjelda ved å skrive etternamnet til forfattaren og utgivingsåret med sidetal i parentes.

Så, hva er gåsetegn?

Anførselstegn er skrifttegn som brukes for å angi direkte tale, sitater, boktitler eller for å vise noe som blir omtalt på en spesiell måte. Og et annet spørsmål, hvordan henvise til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

By Yvonner Kamirez

Hvordan overføre Bilder fra en Mac til en annen? :: Hvordan referere sitater?
Nyttige lenker