Hjem > H > Hvordan Referere Sitater?

Hvordan referere sitater?

Er sitatet på opp til tre linjer, skal det stå i anførselstegn. Er det lengre, skal det stå som eget avsnitt og med innrykk. Ved både kort og langt sitat skal referanse gis. Kort sitat (fra nettsted) med referanse: «came to a permanent standstill» (Pompeionline, 2012).

Les mer

Deretter, hvordan kildehenvisning?

Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste. Man kan også spørre hvordan skrive en fotnote? Fotnoter brukes når noe i teksten skal utdypes eller du skal henvise til en kilde. Når du bruker fotnoter setter du et tall etter teksten det skal refereres til. Selve fotnoten (kildehenvisningen) plasseres enten nederst på siden, i margen eller i slutten av teksten.

Og et annet spørsmål, hvordan skrive kilder uten forfatter?

Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks. Angående dette, hvordan korte ned sitat? Kort sitat (mindre enn 40 ord):

Eit kort sitat på mindre enn 40 ord skal skrivast i løpande tekst med sitatteikn (hermeteikn). Døme: «Jevnaldrendes innflytelse og jevnaldergruppenes form varierer med sosial klasse, lokalkultur og generelle nasjonale og kulturelle rammer» (Frønes, 2006, s. 167).

Hvordan skrive sitat Apa?

Sitatet settes i anførselstegn og etterfølges av parentes. I parentesen oppgir du opplysninger om forfatter og årstall og sidetall. Dersom du siterer en nettside eller annet materiale som ikke har sidetall, oppgir du avsnittsnummer, tidsanmerkning eller lignende som gjør det lettere for leseren å finne igjen sitatet. Følgelig, hvordan sette opp en kilde? Slik oppgir du kilder i selve teksten

  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)

Hvordan skrive kildehenvisning i tekst?

APA-stil i den løpende teksten. I dette systemet skal kildehenvisningen settes i parentes i den løpende teksten. Henvisningen skal inneholde forfatter, utgivelsesår og sidetall. Bruk kildehenvisning både ved sitat og ved parafrase. Hvordan skal referanselisten se ut? Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse.

Og et annet spørsmål, hva skal en fotnote inneholde?

Hva er fotnoter? Innskudd, henvisninger og referanser som føres nederst på siden i en artikkel, bok, oppgave, osv. Altså ikke i parentes i teksten (som i SV-fag) eller som sluttnoter helt til slutt i dokumentet. Standard på noter varierer.

By Sabian Birdo

Hvilken Referansestil? :: Hvordan avlytte en telefon?
Nyttige lenker