Hjem > H > Hvordan Vil Det Norske Språket Se Ut I Fremtiden?

Hvordan vil det norske språket se ut i fremtiden?

Det norske språket kommer ikke til å forandre seg så veldig mye på hundre år, tror språkforskerne. Men fremtidsmenneskene kommer til å bruke ord som vi ikke har i språket vårt i dag. Det kan for eksempel være engelske ord. De bruker vi allerede mange av.

Les mer

Man kan også spørre kan det norske språket dø ut?

Denne utviklingen rammer naturligvis ikke bare Norge, og norsk vil ikke dø alene. Det kan derfor være nyttig å se på situasjonen for andre språk. De fleste eksperter regner med at over halvparten av de mer enn 6000 språk vi kjenner i dag, vil forsvinne i løpet av vårt århundre. Hva er et Målmerke i dialekt sammenheng? Et målmerke er et språklig trekk som særmerker en dialekt. Dialektforskerne bruker slike felles kjennemerker for å dele inn de norske dialektene i grupper.

Hvordan kan språk være diskriminerende?

Språk kan derfor være diskriminerende dersom man ordlegger seg slik at noen blir behandlet på en dårligere måte enn andre kun på grunn av hvem man er, eller hvordan man ser ut. Hvordan språket har forandret seg? Språk er i stadig utvikling og endres over tid. Du har kanskje hørt at eldre mennesker bruker ord som du ikke forstår, selv om det var helt vanlige ord da de var unge. Unge i dag har et språk som eldre kan ha problemer med å forstå siden det inneholder nye ord som er lånt fra andre språk.

Angående dette, hvor kommer det norske språket fra?

Norsk har utviklet seg fra det felles skandinaviske språket urnordisk som ble brukt i perioden 200 til 500. Skriftlige kilder av urnordisk finner vi i runeinskripsjoner. Urnordisk må ha vært gjensidig forståelig med de vestgermanske språkene, som blant annet engelsk, tysk og nederlandsk har utviklet seg fra. Hvor stor del av befolkningen snakker bokmål? Bokmål er en av to offisielle målformer av norsk skriftspråk, hvorav den andre er nynorsk. I skrift benyttes bokmål av anslagsvis 90 % av befolkningen i Norge.

I forhold til dette, hvor stor prosentandel av den norske befolkningen har nynorsk som hovedmål?

11,6 prosent av elevane i grunnskolen har nynorsk som hovudmål. Bokmål utgjer 87,3 prosent. Den resterande prosenten har eit anna språk som hovudmål. Hvor mange er samisktalende i Norge? Samisktalende i Norge

Anslagene varierer mellom 10 000 og 20 000. De fleste snakker nordsamisk. De lulesamisktalende er anslått til ca. 500.

Hvor mange samiske språk er det i Norge?

Det er registrert at mellom 20 000 og 30 000 samer snakker de ulike samiske språka. De mest brukte samiske språka i dag er nordsamisk, lulesamisk og sørsamisk. Antall samer beregnes til å utgjøre i overkant av 100 000 mennesker.

By Prader

Hva forteller gjennomsnittet til en variabel? :: Hvordan øke uttaksgrense DNB?
Nyttige lenker