Hjem > H > Hvor Mange Galakser I Universet?

Hvor mange galakser i universet?

Melkeveien er “vår” galakse. For å få en følelse av hvor stor den er, kan vi tenke på at sola er én av 100-400 milliarder stjerner som bor i galaksen. Men Melkeveien er bare én galakse. Astrofysikere snakker om at det finnes over 200 milliarder galakser i universet.

Les mer

Hvilken galakse er jorden i?

Det er i Melkeveien vi mennesker, dyr og planter bor. Sola vår, som jorda kretser rundt er en bitteliten stjerne i melkeveien. Melkeveien er en galakse i universet. Hva er i midten av Melkeveien? Rundt galaksen er det en usynlig halo av mørk materie. I sentrum av galaksen skjuler det seg et supermassivt sort hull, kalt Sagittarius A*.

Kan vi se andre galakser?

De stjernene vi kan se, tilhører alle vår egen galakse, Melkeveien, og er maksimalt 100 000 lysår unna. Det er imidlertid også mulig å se enkelte andre galakser. Det fjerneste himmellegemet som er synlig uten bruk av kikkert, er Andromedagalaksen, som befinner seg cirka 2,5 millioner lysår herfra. Man kan også spørre hvor mange solsystemer er det? Galaksen vår, Melkeveien, er bare 1 av vel 100 milliarder galakser i det observerbare universet. Så vi kan regne med at universet rommer mange milliarder billioner solsystemer.

Hva heter den galaksen som er nærmest vår galakse?

Melkeveiens nærmeste galaktiske nabo er Andromeda-galaksen, som ligger nesten 2 540 000 lysår unna oss. Melkeveien og Andromeda er også på kollisjonskurs og kommer til å smelle inn i hverandre om rundt fire milliarder år. Også, hva er rekkefølgen på planetene? Bildet i stor størrelse. Solen ligger i midten av solsystemet vårt. Deretter kommer planetene i denne rekkefølgen, fra nærmest Solen og utover: Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.

Ta dette i betraktning, hvor stor er melkeveien i utstrekning?

Likevel har forskere nå klart å måle Melkeveiens vekt. Den er mellom 150 000 og 200 000 lysår i diameter og inneholder rundt 200 milliarder stjerner. Folk spør også hvilken galakse er størst? spiralgalakse, den største galaksen i den lokale galaksehopen og den nærmeste naboen til Melkeveien. Andromedagalaksen er en spiralgalakse omtrent 780 kiloparsec (2 500 000 lysår; 2,4×1019 kilometer) fra jorden.

Hvor mange stjernebilder er det i Melkeveien?

Den internasjonale astronomiske union (IAU) publiserte i 1930 en liste med 88 offisielle stjernebilder. De fleste stjernebildene stammer fra antikken, mens er mer moderne, fra 1500-1700-tallet.

By Kaz Ifft

Hvor er vårt solsystem i Melkeveien? :: Hvordan motta MMS på Samsung?
Nyttige lenker