Hjem > K > Kvifor Kan Ein Ikkje Sende Signal På Den Frekvensen Ein Sjølv Vil?

Kvifor kan ein ikkje sende signal på den frekvensen ein sjølv vil?

Hvorfor kan man ikke sende signaler på den frekvens man selv vil? For å bruke frekvens må an passe på at frekvensen ikke allerede er i bruk av noen andre. Vi må også være klar over at en radiosending kan fanges opp av andre enn de vi ønsker, dersom bølgelengden er lang nok.

Les mer

Hvordan fungerer ringing?

I mobiltelefonen din har du nemlig en liten brikke som fungerer som tolk. Denne gjør talen din om til radiobølger før den sendes til nettverket. Stemmen forblir radiobølger helt til den når frem til mottakerens telefon, der en tilsvarende brikke sørger for at stemmen din dukker opp. Dermed har du en samtale i gang. Når kom bærbar telefon? Endelig en bærbar mobiltelefon - 1992

Det var året før GSM ble kommersielt tilgjengelig i Norge, men på denne tiden gikk ikke telefonen av moten med det aller første. Før Nokia 1011 var mobiltelefoner enten formet som kofferter med et telefonrør hengende på siden, eller biltelefoner som var fastmontert i bilen.

Når kom håndholdt mobiltelefon?

1986: I desember åpner NMT 900 Den første håndholdte telefonen ble produsert av Mobira (Nokia), Motorola og NEC. Prisen lå på rundt 30 000,— kroner. 1987: Nordisk Råd vurderer å forby bruk av mobiltelefon under bilkjøring. Norge ligger på 3 plass i verden med 81.000 mobiltelefoner. Man kan også spørre hvilket spill var bakt inn i nokia telefonene fra 1998 og noen år fremover? Vokste du opp med spillet «snake» på din Nokia mobiltelefon, eller husker du helt tilbake til Motorola NMT-telefonene som veide tre-fire kilo og ble levert med skulderveske? Dagens unge med smarttelefon i hånda vet ikke hva de har gått glipp av. Her er noen ikoniske mobiltelefoner.

Hvilke bølger bruker mobiltelefon?

Når man snakker i en mobiltelefon eksponeres man for radiobølger eller elektromagnetiske felt (EMF). Radiobølger er en teknologi som brukes til trådløs overføring av informasjon. Radiobølger varierer i bølgelengde – fra over 10.000 meter til 1 millimeter. Hvor lenge er det vanlig å ha en mobil? Idag tar man gjerne utgangspunkt i en Høyesterettsdom fra 2007. Denne slår fast at levetiden på en mobiltelefon er på 3-4 år. - I denne dommen slår også Høyesterett fast at 3-4 år er «vesentlig lengre enn to år» og at reklamsjonstiden på en mobiltelefon derfor er 5 år, og ikke 2 år.

Deretter, hvilken type elektromagnetisk stråling blir brukt til kommunikasjon mellom mobiltelefonen din og basestasjonen?

De svake elektromagnetiske feltene som dannes når antennen i mobiltelefoner og annet trådløst utstyr sender ut radiosignaler, kalles radiofrekvente felt (RF-felt). Hvordan fungerer trådløs kommunikasjon? Trådløs kommunikasjon fungerer vanligvis gjennom elektromagnetiske signaler som sendes av en aktivert enhet i luften, det fysiske miljøet eller atmosfæren. Senderenheten kan være en avsender eller en mellomliggende enhet med muligheten til å formidle trådløse signaler.

Hvordan lage radiobølger?

En radiobølge blir laget når et elektron akselererer med en frekvens som ligger innenfor radiofrekvensdelen av det elektromagnetiske spekter. Når en radiobølge går gjennom en ledning, forårsaker denne en elektrisk spenning som kan bli omformet til lyd eller andre signaler som inneholder informasjon.

By Hax

Hva vil det si å ha nettverk? :: Hvordan virker en mobiltelefon?
Nyttige lenker