Hjem > H > Hva Er Odin Gud For?

Hva er Odin Gud for?

Odin (norrønt: Óðinn) er ifølge norrøn mytologi den mektigste og klokeste av gudene. Han blir også kalt Allfader. Han ble både regnet som gudenes høvding og høvdingenes gud.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva kjennetegner gresk mytologi?

De greske mytene handler om guder, gudinner og heroer. Heroer er halvguder som er barn av de udødelige gudene og dødelige mennesker, og deres etterkommere. I antikken mente de at fortellingene handlet om stamfedrenes historie. Gudene og gudinnene ble dyrket på egne kultsteder med ofring, prosesjoner og sang. Har du en venn Håvamål? Håvamål består av 164 strofer. Hver strofe i det første avsnittet, det såkalte ordspråkdiktet, rommer et visdomsord eller en sentens om etikk og livssyn i eldre tider. Noen eksempler herfra er: Har du ein venn og trur vel om han, så gjest han ofte, for kratt gror til og gras blir høgt på vegen som ingen går.

Ta dette i betraktning, hvor ligger midgard?

Midgard (norrønt Miðgarðr, «den inngjerda verden i midten») er i norrøn mytologi menneskenes boplass, et av de ni hjem. Midgard ligger utenfor Åsgard, mellom gudeheimen og jotneheimen. Hvem bodde i Åsgard? Åsgard (norr. Ásgarðr) er i norrøn mytologi plassen som æsene bygget til seg selv, midt i Midgard, for at menneskene ikke skulle kjenne seg alene og forlatt. Her bodde også åsynjer. Åsgard er en veldig gudeborg, beskyttet av tykke murer.

Hvor er Valhall?

Valhall er i den norrøne mytologien det mest brukte navnet på Odins hall i Åsgard. Odins høysete Lidskjalf ligger i Valhall. Derfra kan han se alt som skjer i verden. Valhall er også navnet på slagmarken hvor falne krigere ligger. Tilsvarende, hva heter de to ravnene til odin? Hugin og Munin er i den norrøne mytologien Odins to ravner. De følger ham overalt, og vagler seg på Odins skuldre når han sitter i høysetet, Lidskjalv i Valhall.

Hvem guder trodde vikingene på?

Jernaldermennesker trodde sannsynligvis på guder og ånder naturen. I vikingtiden (800–1050 e.Kr.) begynte nordboerne å seile ut i verden på tokt. Da trodde man på de gamle nordiske gudene: Tor, Odin, Frøya og Tyr. Man kan også spørre hvor gammel var odin da han døde? Odin Olsen Andersgård ble bare 13 år gammel. I dag er det ett år siden han døde.

Følgelig, hvem drepte midgardsormen?

Under Ragnarok kommer Midgardsormen opp på land, og bukter seg over åker og eng. Da skal Tor kjempe mot den, og drepe den.

By Artina

Hva gjør en koder? :: Hva betyr mime?
Nyttige lenker