Hjem > H > Hva Betyr Mime?

Hva betyr mime?

Mime er i norrøn mytologi vokter av visdomsbrønnen som ligger ved en av Yggdrasils røtter. Mime er kjent for sin visdom, som han hver dag holder ved like ved å drikke av brønnen. Etter en stor krig mellom æser og vaner, sender æsene Mime som gissel til vanene.

Les mer

Hva betyr Mimir?

Mime (norrønt Mímir) er en av jotnene eller æsene i norrøn mytologi, og ble regnet som den klokeste av alle. Han voktet kunnskapens brønn, Mimes brønn, som ligger under ei av røttene til verdenstreet Yggdrasil. Du kan også spørre hva betyr alfheim? Alfheim og Alvheim (norrønt: Álfheimar) har flere betydninger, særlig som stedsnavn brukes de tildels om hverandre for samme sted. Innen norrøn mytologi var det bolig for guden Frøy. Ifølge Den yngre Edda var det navnet på boligen for de gode lysalvene, mens motsatsen, svartalvene fantes i Svartalvheim.

Du kan også spørre hvordan skapte odin og de andre gudene hav fjell trær og gress ifølge norrøn mytologi og hvordan skapte odin mennesket?

I Ginnungagap slikket Audhumbla frem Bure, far til Bor, som ble stamfar til æsene. Bors sønner, Odin, Vilje og Ve, drepte Yme og skapte verden av Ymes kropp. De skapte også menneskene av to trestammer de fant på stranden og gav liv. Deretter, hvordan skapte odin verden? De fikk sønnene Odin, Ve og Vile, skapergudene. Odin og brødrene hans drepte Yme, og etter det gjemte jotnene seg for æsene. Æsene tok med seg Yme og la ham over Ginnungagap. Av ham skapte de verden.

Hva het det store tomrommet før verden ble skapt?

Nivlheim (på norrønt Niflheimr) er i den Norrøne mytologien nordsiden av verden, før alt liv fikk sin begynnelse. Her var det kun frost og tåke. Sammen med ildlandet Muspelheim i sør dannet Nivlheim grunnlaget for liv ved at kjempen Yme ble skapt i Ginnungagap, tomrommet mellom de to ytterpunktene. Hvor er Åsgard? Åsgard ligger på Haltenbanken i Norskehavet, om lag 200 kilometer fra kysten av Trøndelag og 50 kilometer sør for Heidrun-feltet.

Deretter, hva gjorde odin?

Odin er krigernes gud. Han lar sine valkyrjer velge ut dem som skal falle i slag, og tar imot dem i Valhall (valr, «de falne»). Der trener de døde krigerne hver dag for å være forberedt når ragnarok kommer. Da vil Odin bli slukt av Fenrisulven, men hevnes av sin sønn Vidar. Dessuten, hvor mange sønner har odin? Odins hustruer er Jord og Frigg. Hans medhustruer er jotunkvinnene Grid og Rind. Hans sønner er Tor (med Jord), Balder (med Frigg), Ty, Vidar (med Grid), Våle (med Rind), og videre Heimdall, Hòd, Brage, Meile og Hermod.

Hvor mange verdener er det i norrøn mytologi?

Alle de ni verdener var blitt skapt av Odin, og hans to brødre Vilje og Ve ut av urjotnen Ymes kropp. Hver av disse verdener var et av de mytologiske veseners hjem; Åsgard var gudeætten æsenes hjem.

By Sophia

Hva er Odin Gud for? :: Hvor finner jeg nedlastinger på Mac?
Nyttige lenker