Hjem > H > Hva Heter Spydet Til Odin?

Hva heter Spydet til Odin?

Odin eier spydet Gungne, som aldri blir sittende fast, og gullringen Draupne, som det drypper åtte like tunge ringer av hver niende natt. Både spydet og ringen er laget av dvergene.

Les mer

Angående dette, hvor er Åsgard?

Åsgard ligger på Haltenbanken i Norskehavet, om lag 200 kilometer fra kysten av Trøndelag og 50 kilometer sør for Heidrun-feltet. Deretter, hva er loke til tor? Loke er en eldre norrøn og særegen guddom som skiller seg ut i både kvalitet og i egenskaper, og er av stor betydning ved at han er knyttet opp til hovedgudene Tor og Odin.

Hvem fødte Midgardsormen?

Midgardsormen er avlet av Loke og Angerboda, og er bror til Fenrisulven og Hel. Den het opprinnelig Jormundgand (Jǫrmungandr, «den veldige staven»), men æsene kastet ham ut i havet som omkranser verden, fordi de ville ha mer kontroll over monstrene. Hvilke krefter har Odin? Han er senere også sett som krigsgud, og guden for visdom, trolldom (seid), diktning, og mere. Odins bolig heter Valaskjalv, der han sitter i sitt høysete Lidskjalv. Odin har spydet Gungne og gullringen Draupne.

Dessuten, hvilken type gud er frøya?

Frøya er den viktigste åsynjen, gudinnen, i Åsgård og i den norrøne mytologien. Hun er egentlig en av vanene, og hennes særlige ansvarsområde er erotikk, kjærlighet og fruktbarhet, men også død og seid, som er en form for magi og dyp kunnskap om livet og døden. Folk spør også hvor mange guder er det i norrøn mytologi? Dette er en polyteistisk tro, det vil si at den har mange guder. Man regner med tolv hovedguder i den norrøne mytologien: Odin, Tor, Balder, Vidar, Våle, Brage, Heimdall, Ty, Njord, Frøy, Ull og Forsete, hvorav Njord og Frøy ikke var æser, men vaner bosatt i æsenes hjem Åsgard.

Hvor ligger Midgard?

Midgard (norrønt Miðgarðr, «den inngjerda verden i midten») er i norrøn mytologi menneskenes boplass, et av de ni hjem. Midgard ligger utenfor Åsgard, mellom gudeheimen og jotneheimen. Hvem bodde i Åsgard? Åsgard (norr. Ásgarðr) er i norrøn mytologi plassen som æsene bygget til seg selv, midt i Midgard, for at menneskene ikke skulle kjenne seg alene og forlatt. Her bodde også åsynjer. Åsgard er en veldig gudeborg, beskyttet av tykke murer.

Hvor er Valhall?

Valhall er i den norrøne mytologien det mest brukte navnet på Odins hall i Åsgard. Odins høysete Lidskjalf ligger i Valhall. Derfra kan han se alt som skjer i verden. Valhall er også navnet på slagmarken hvor falne krigere ligger.

By Erskine

Hva er Frigg gudinne for? :: Hvor mange bruker mac?
Nyttige lenker