Hjem > K > Kan Jeg Returnere Bil?

Kan jeg returnere bil?

To års klagerett når bilen er kjøpt av privatperson

Har du kjøpt bil av en privatperson, er det kjøpsloven som gjelder. Da har du en reklamasjonsrett på to år. Det er i tillegg et krav om at du må reklamere innen rimelig tid etter at du oppdaget, eller burde ha oppdaget mangelen. OBS!

Les mer

Finnes det varer du ikke har angrerett på?

Angreretten gjelder alle kjøpsavtaler utenom de som uttrykkelig er unntatt i loven. Det gjøres også visse unntak fra angreretten utfra varens art. Blant annet kan det nevnes at kjøper ikke har angrerett på varer som har kort holdbarhet, tjenester som er påbegynt levert og spesialtilvirkede varer. Folk spør også når gjelder ikke angrerettloven? Ettersom du som kunde ikke har hatt anledning til å se varen med dine egne øyne før du belastet kredittkortet, er det andre regler for angrerett som gjelder for netthandel sammenlignet med salg gjort direkte i butikk. Men kjøper du fra en privatperson, gjelder ikke angreretten.

Og et annet spørsmål, når gjelder angrerettloven når gjelder den ikke?

Salg utenfor fast utsalgssted er oppsøkende dørsalg, gatesalg, messesalg og salg i hjemmene. Angrerettloven gjelder ikke når varen er kjøpt i butikken. Så, i hvilke salgssituasjoner gjelder angrerettloven? KORT OM ANGRERETTLOVEN

Loven gjelder ved to ulike salgssituasjoner. Den gjelder for avtaler inngått ved fjernsalg og for avtaler inngått utenom den nærings- drivendes faste forretningslokaler. Med fjernsalg menes at avtale inngås uten at partene er til stede samtidig.

Også, hva er reklamasjonssak?

Er det mangel i forhold til hva partene opprinnelig avtalte, kan kjøper ha reklamasjonsrett. Reklamasjonskrav kan være retting/reparasjon/utbedring, omlevering, levering av uteblitt del, tilbakehold/motregning av betaling, prisavslag, erstatning og heving. Hva betyr 50 dagers åpent kjøp? 09 - Returrett i forbindelse med åpent kjøp

Ta med produktet og kvittering til butikk innen 50 dager, så får du enkelt og greit pengene for kjøpet tilbake. Produktet må være uåpnet/ubrukt og ikke ha brutt emballasje.

Kan man bytte ting uten byttelapp?

Men er det mulig å bytte den gaven uten byttelapp? Det kommer an på butikken. – Spør den glade giver hvor gaven ble kjøpt, og om det ble spart på noen kvittering. Alternativt kan du spørre butikken om du kan få bytte varen også uten byttelapp. Man kan også spørre når gjelder angreretten ved salg utenfor faste forretningslokaler? Eksempler på salg utenfor faste forretningslokaler er gatesalg, messesalg og oppsøkende dørsalg. Fjernsalg er salg ved bruk av fjernkommunikasjon, som netthandel, TV og ved telefonsalg. Loven inneholder krav til avtalen, og gir forbrukeren rett til å gå fra avtalen i 14 dager (angrerett).

Du kan også spørre hva er forbrukerkjøpsloven?

Lov om forbrukerkjøp, også kalt forbrukerkjøpsloven, er en norsk lov som regulerer salg av ting til en forbruker når selgeren eller selgerens representant opptrer i næringsvirksomhet. Kjøperen er en forbruker som kjøper noe til personlig bruk.

By Elyssa Duskey

Er det angrefrist på mobil? :: Kan man slette en tekstmelding?
Nyttige lenker