Hjem > E > Er Det Angrefrist På Mobil?

Er det angrefrist på mobil?

Du har angrerett når: kjøpet har blitt gjort over internett eller via telefon (og næringsdrivende har lagt opp til at salget skal skje på den måten). kjøpet foregikk hjemme, på gaten eller stand – og du handlet for over 300 kroner.

Les mer

Hva er den normale angrefristen?

Normal angrefrist er 14 dager fra den dag forbrukeren fikk varen i sin besittelse (leveringen). Mottakelsesdagen blir ikke regnet som en del av fristen. Den starter å løpe dagen etter mottakelsen, jf. § 6(1). Kan man frasi seg angrerett? Angrerett. Forbrukeren har i utgangspunktet angrerett i 14 dager. Dette gjelder ved handel fra alle EØS-land. For tjenester starter fristen å løpe dagen etter at avtalen er inngått, mens fristen ved kjøp av varer løper fra dagen etter at varen er mottatt.

Hva er uanmodet telefonsalg?

Uanmodet telefonsalg. Før det blir inngått en avtale som følge av at den næringsdrivende uanmodet har fremsatt et tilbud på telefon, skal den næringsdrivende bekrefte tilbudet skriftlig på et varig medium etter at telefonsamtalen er avsluttet. Ta dette i betraktning, har næringsdrivende angrerett? Næringsdrivende har ikke angrerett etter loven, men har avtalefrihet til å avtale for eksempel en prøveperiode uten forpliktelser.

Kan man bytte en vare uten kvittering?

- Du trenger ikke kvittering, men du må i utgangspunktet ha bevis for at du har kjøpt plagget der når du får spørsmål om dette, sier Høst. En bankutskrift vil vanligvis holde hvis du har betalt med kort, men de fleste butikker vil uansett ta inn en vare de fører, også uten kvittering eller bankutskrift. Så, hva er et fjernsalg? Fjernsalg er salgsvirksomhet som er kjennetegnet ved at kjøp av varer og tjenester inngås uten at selger og kjøper møtes. Tilbud, utveksling av informasjon, kontraktsforhandlinger og bestilling skjer ved fjernsalg gjennom bruk av annonser, telefon, internett osv.

Også, hva betyr angrerett?

Angrerett er rett forbrukeren har under bestemte vilkår til å gå fra en avtale om kjøp. Hva er forbrukerkjøpsloven? Lov om forbrukerkjøp, også kalt forbrukerkjøpsloven, er en norsk lov som regulerer salg av ting til en forbruker når selgeren eller selgerens representant opptrer i næringsvirksomhet. Kjøperen er en forbruker som kjøper noe til personlig bruk.

Finnes det varer du ikke har angrerett på?

Angreretten gjelder alle kjøpsavtaler utenom de som uttrykkelig er unntatt i loven. Det gjøres også visse unntak fra angreretten utfra varens art. Blant annet kan det nevnes at kjøper ikke har angrerett på varer som har kort holdbarhet, tjenester som er påbegynt levert og spesialtilvirkede varer.

By Grimaldi Ivanenko

Når gjelder ikke angrerettloven? :: Kan jeg returnere bil?
Nyttige lenker