Hjem > H > Hvordan Skille Mellom Like Kilder?

Hvordan skille mellom like kilder?

Dersom du bruker flere kilder i samme setning kan disse settes i samme parentes, og du skiller dem med semikolon. Ulike forfattere: Kildene skal stå i alfabetisk rekkefølge.

Les mer

Hvordan skrive kilder uten dato?

Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.
Så, hvordan skrive referanser jobb? Når du skriver opp referanser på CV-en, bør du nevne referansen med navn og etternavn. I tillegg oppgir du navnet på bedriften og stillingen som gjelder for referansen.

Du kan også spørre hvordan referere til avisartikler?

Tidsskrift: Etternavn, Initial(er) og Etternavn, Initial(er) (År) 'Tittel på artikkel', Tittel på tidsskrift i kursiv, volum (nummer), sidetall. Avis og populærtidsskrift: Etternavn, Initial(er) (År) 'Tittel på artikkel', Navn på avis i kursiv, dato, sidetall. Hvordan skrive referanser i oppgave? Når du refererer litteratur eller tekster som brukes i oppgaven din kan det gjøres på følgende måte: Referansen skal ha navnet på forfatteren/opphavsperson/institusjon først, deretter følger tittel i kursiv, hvor den er trykket, årstall og til slutt eventuelt sidetall.

Og et annet spørsmål, hva er tone?

Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?» Hva er en skriftlig kilde? De skriftlige kildene er som navnet tilsier nedskrevne dokumenter som kan fortelle oss noe om et tema. Om vi er på jakt etter informasjon om for eksempel en konfirmasjon, kan kirkebøkene være en skriftlig kilde til dette. De muntlige kildene er de kildene du kan snakke med.

Man kan også spørre hva er forskjellen på levning og beretning?

Om vi bruker kilder som beretninger bruker vi dem til å si noe om det som ligger utenfor konteksten kilden er skapt i. Oftest vil dette si at kilden sier noe om faktiske hendelsesforløp. Alle kilder er levninger, men ikke alle kan anvendes som beretninger. Hvordan referere? Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72.

Så, hvordan referere til rapport?

NOU (Norges offentlige utredninger)

  1. I TEKSTEN: (NOU 2000: 12, s. 33).
  2. I LITTERATURLISTA: TRYKT KJELDE: NOU 2000: 12. (2000).
  3. I ENDNOTE: Legg inn som «Government document». Fyll ut feltene Author (legg inn NOU år: nummer med komma til slutt), Year, Title, URL.

By Winter Trappey

Hvordan få flest mulig likes på Instagram? :: Når skal du oppgi kilder?
Nyttige lenker