Hjem > N > Når Skal Du Oppgi Kilder?

Når skal du oppgi kilder?

Å referere til kildene du har brukt i en oppgave eller en vitenskapelig tekst er viktig for å vise leseren hvor du har hentet informasjonen din fra, og dermed sikre redelighet i faglige arbeider. Ved å oppgi kildene du har brukt, kan du også unngå beskyldninger om plagiering.

Les mer

Hva må Kildehenvises?

En kildehenvisning vil si at du gjør det tydelig hvor du har hentet din informasjon fra, og hvilke setninger du har skrevet som inneholder funn eller påstander som andre enn deg selv har kommet frem til. Hvordan skrive kilder i fotnote? Fotnoter brukes når noe i teksten skal utdypes eller du skal henvise til en kilde. Når du bruker fotnoter setter du et tall etter teksten det skal refereres til. Selve fotnoten (kildehenvisningen) plasseres enten nederst på siden, i margen eller i slutten av teksten.

Så, hvordan skrive referanseliste?

Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse. Så, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Følgelig, hvordan bruke kildekompasset?

Velg din referansestil, og klikk på boksen som passer best for den kilden du skal bruke. Se hvordan referansen skal se ut, og følg veiledningen for EndNote eller Zotero om du bruker et av disse verktøyene. Følgelig, hva slags kilde er snl? Store norske leksikon er en gratis og åpen kunnskapskilde for offentligheten. Leksikonet er skrevet av fagfolk, innholdet er vitenskapelig fundert, og skal dekke all forskningsbasert kunnskap.

Hva er APA 7?

APA (American Psychological Association) er en forteller-årstallstil, det vil si at henvisningene alltid inneholder navn på forfatter og årstall for kilden. En referanse består av to elementer: Henvisning i teksten og innførsel i litteraturlista. Tilsvarende, hva er en troverdig kilde? Troverdighet. At en kilde er troverdig innebærer at du kan stole på informasjonen.

Hva skal en fotnote inneholde?

Hva er fotnoter? Innskudd, henvisninger og referanser som føres nederst på siden i en artikkel, bok, oppgave, osv. Altså ikke i parentes i teksten (som i SV-fag) eller som sluttnoter helt til slutt i dokumentet. Standard på noter varierer.

By Ornie

Hvordan skille mellom like kilder? :: Hva menes med bostedsadresse?
Nyttige lenker