Hjem > H > Hvilken Videregående Bør Jeg Velge?

Hvilken videregående bør jeg velge?

VIKTIG VALG: Det er mye å tenke på når du skal velge utdanningsprogram.

  1. Velg det utdanningsprogrammet du er mest motivert for!
  2. Da er det lettere å lykkes og mindre sjanse for at du angrer på valget ditt senere.
  3. Snakk med rådgiveren på skolen for hjelp og veiledning til studievalg.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvilke høyskoler finnes?

I dag er det 10 universiteter, 5 høyskoler og 6 vitenskapelige høyskoler underlagt Kunnskapsdepartementet. Det finnes i tillegg statlige utdanningsintrusjoner underlagt andre departementer. Norge har også en rekke private høyere utdanningsinstitusjoner, og 17 av dem mottar statlig tilskudd. Hvilke linjer kan jeg gå? Les om utdanningsprogrammene du kan velge mellom:

  • Bygg- og anleggsteknikk.
  • Elektro og datateknologi.
  • Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign.
  • Håndverk, design og produktutvikling.
  • Helse- og oppvekstfag.
  • Informasjonsteknologi og medieproduksjon.
  • Naturbruk (med mulighet for studieforberedende Vg3)
  • Restaurant- og matfag.

Hvordan får man 60 studiepoeng?

På videregående brukes antall skoletimer for å måle hvor stort et fag er, mens på høyere utdanning brukes studiepoeng i stedet. Det vanlige i høyere utdanning er å ta 30 studiepoeng i halvåret, og 60 studiepoeng i året. En bachelorgrad på tre år består av 180 studiepoeng - tre år med 60 studiepoeng hver. Hvor mye går man opp i lønn med 60 studiepoeng? Som Fagbladet har skrevet om tidligere, så gir hovedavtalen mellom Fagforbundet og KS anledning til å sette fagarbeidere med 60 studiepoeng i en høyere stillingskode. Dette kan gi opptil 20.000 kroner i lønnsøkning, med visse forbehold og betingelser (se faktaboks).

Dessuten, hvor kan man se studiepoengene sine?

Ved hjelp av Vitnemålsportalen kan du selv hente ut dine resultater fra høyere utdanning og dele dem med studiesteder, potensielle arbeidsgivere og andre relevante parter. Tjenesten er utviklet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet og er gratis å benytte. Så, hvor lenge varer et studentbevis? Hvor lenge er studentbeviset gyldig? Semesterregistrering og betalt avgift er gyldig til 31. januar i høstsemesteret og 31. august i vårsemesteret.

Hva er pocket ID?

PocketID er appen som erstatter ID kortet til elever og lærlinger. Om din skole har avtale med PocketID kan du laste ned ditt skolebevis her! Du vil med en gang ha tilgang til skolebevis og bibliotekkode. Om skolen ikke har lastet opp et bilde til deg, vil du ha mulighet til å velge et bilde selv. Deretter, hvor mye tjener man som lærling? Som lærling vil du tjene det samme som begynnerlønnen til en fagarbeider, fordelt over to år. Den lønnen utgjør per desember 2021, 363.700,-. I de to årene du er «ute i jobb» vil du gradvis stige i lønn, i følge denne modellen: Halvår 30 %

Tilsvarende, hvor lenge må man være lærling?

Hvor lenge du skal være lærling, avhenger av hvilket fag du utdanner deg innen. Det vanligste løpet er to år på videregående, og to år i lære. Noen retninger skiller seg ut. I byggdrifterfaget går du ett år på videregående skole, før du er tre år i bedrift.

By Link Axsom

Hvilke nett bruker OneCall? :: Hvem telles som student?
Nyttige lenker