Hjem > H > Hvordan Så Spirer?

Hvordan så spirer?

Du spirer ved å først legge frøene i vann ett halvt døgn. Hell vann og spirer ut på brettet, og flytt frøene utover med en skje. Hell litt vann over brettet/boksen to til tre ganger pr dag. Når planten har vokst passe masse så kan du høste.

Les mer

Også, når høster man pærer?

I henhold til gammel hagetro, kan fargen på fruktkjernen si noe om hvor moden frukten er. Epler og pærer bør derfor høstes når kjernen har fått en mørkere farge. Den beste måten å sjekke fargen på kjernen på, er å dele nedfallsfrukt i to. Dette trikset er spesielt egnet for pærer. Også, hvordan så et morelltre? Slik gjør du det:

  1. Ha en potte med jord i, gjerne sandblandet jord.
  2. Dytt et par morellsteiner ned i jorden og dekk til med litt jord.
  3. Gjør det fuktig og dekk til med en gjennomsiktig plastpose.
  4. Sett potta et varmt sted.
  5. Ta vekk plastikken når det begynner å spire.
  6. Hold det fuktig.

Når skal frukttrær gjødsles?

Unge epletrær trenger ikke så mye næring. Forbedre jorden med kugjødsel om våren og kompletter med økologisk hagegjødsel vår og sommer. Vær nøye med å fjerne gress og ugress en diameter rundt stammen slik at dette ikke stjeler næringen fra treet. Du kan også spørre når klippe epletreet? Steinfrukt kan beskjæres både etter at frukten er høstet, og tidlig vår, mens eple- og pæretrær bør beskjæres kun tidlig vår. Det er viktig at du venter med beskjæringsjobben til temperaturen ligger rundt 0 grader. Det skal helst ikke være minusgrader i luften de nærmeste dagene etter beskjæring.

Når beskjære gamle epletrær?

Vi snakker med andre ord om cirka 30 år uten beskjæring. For å få treet tilbake til «god gammel form», må vi derfor beregne å bruke litt tid. En gradvis beskjæring over tre år anbefales. Når beskjære gammelt epletre? Hva bør beskjæres når

  1. Alle frukttrær som er vanlige i Norge kan beskjæres på ettervinter/tidlig vår.
  2. Vi bør ikke beskjære for sent utover i sesongen.
  3. Temperaturen bør være over 0 grader når du beskjærer, for å unngå frostsprengning i vevet.

Når blomstrer Prydkirsebær?

Vanligvis blomstrer prydkirsebær rundt 17. mai i Oslo – i år startet det nesten en måned før. Dessuten, kan man plante trær om høsten? Om høsten, før frosten kommer, er det fint å plante både busker og trær. Fordelen med å plante om høsten er at det er god fuktighet i jorden og at en slipper å få en tørkeperiode kombinert med sterk sol rett etter planting.

Hvilke trær vokser fort?

Raskt voksende trær

  • Acacia baileyana (Mimosa)
  • Aesculus hippocastanum (hestekastanje)
  • Bauhinia variegata (Orchid Tree)
  • Brachychiton populneus (flasketre)
  • Casuarina equisetifolia (Horsetail)
  • Delonix regia (Flamboyan)
  • Eleagnus angustifolia (Olivillo)
  • Eucalyptus gunnii (Eucalyptus)

By Mattie

Når kommer 2022 tvene? :: Når på året plante frukttrær?
Nyttige lenker