Hjem > N > Når Ble Krydder Oppfunnet?

Når ble krydder oppfunnet?

Historie. På 1500-tallet startet man for alvor å importere krydder fra Det fjerne østen, særlig fra India. Sentrum for krydderhandelen i India var Calicut, som nå heter Kozhikode. Der var det store markedsplasser hvor de solgte blant annet nellik, muskat, pepper, kanel og andre kryddere som lukter godt.

Les mer

Når kom pepper til Norge?

Til Norge kom pepperet stort sett sjøveien, oppskalert med Hansa-handelen på 1500-tallet. Siden den gang, har oppdagelsen av stadig nye sorter og varianter funnet veien til oss fra alle verdenshjørner. Deretter, hva er et krydder? Krydder er, foruten noen mineralsalter, vesentlig planter og plantedeler som gjør mat og drikke mer tiltrekkende og velsmakende, og dermed også er med på å lette fordøyelsen. Næringsverdien er vanligvis liten eller ingen. De virksomme stoffene er harpikser, eteriske oljer og andre forbindelser med sterk lukt og smak.

Man kan også spørre når kom muskat til norge?

Muskatten kom sammen med andre fine krydder til Europa på 1500-tallet og ble skikkelig trendy. Fiffen brukte dette statuskrydderet i store mengder, som selvsagt ble altfor dominerende. Vi har brukt muskat fra midten av 1600-tallet og fra 1800-tallet var den et viktig krydder i vår matlaging. Angående dette, hvilket land kommer pepper fra? Opprinnelig kommer krydderet fra Sør- og Sørøst Asia, og det skal ha vært brukt i det indiske kjøkken siden år 2000 før Kristus. I dag er Vietnam den største produsenten av svart pepper, men det produseres også betydelige mengder av krydderet i Indonesia, India, Brasil og Kina.

Hvor dyrkes karri?

Enkelte av disse krydderene er nok ukjente for de fleste men de kan skaffes på eksotiske butikker i Trondheim. Karri er verdens mest brukte krydder og kommer opprinnelig fra India. Det er bare det at i India så bruker de ikke karri slik vi gjør. Hvor vokser kanel? Ekte kanel er barken av treet Cinnamomum verum og regnes i Europa gjerne som den fineste kanel. Arten vokser vilt i Sri Lanka og sørvestlige India. Den dyrkes kommersielt også på Madagaskar og Seychellene, men Sri Lanka er fortsatt den største produsenten.

Derav, hvor kommer oregano krydder fra?

Oregano vokser vilt flere steder i Europa, Asia og Amerika, og man kan bruke hele urten til krydder i ulike matretter. Man kan altså bruke knopper, stilker og blad i både fersk og tørket form. Hvem selger Toro krydder? Toro Krydderiet Grillkrydder 120g | Coop.no.

Hva er forskjellen på anis og stjerneanis?

Selv om navnet kan tilsi det, er ikke stjerneanis i slekt med anis. Stjerneanis er et vakkert krydder som blir aller best når hele krydderet brukes i retten. Både anis og stjerneanis inneholder stoffet anthol, og smaker derfor ganske likt.

By Bouley Demitz

Er det anis i lakris? :: Hvorfor ikke kildesortere?
Nyttige lenker