Hjem > N > Når Ble Olje Oppfunnet?

Når ble olje oppfunnet?

Det første oljefunnet som ble gjort på norsk sokkel var Balder i 1967. Funnet var derimot ikke lønnsomt nok på daværende tidspunkt, og det skulle drøye 30 år før funnet ble bygget ut. Det norske oljeeventyret startet for alvor med funnet av Ekofisk i 1969.

Les mer

Hvem eier oljen?

Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) er en ordning der staten eier andeler i mange olje- og gassfelt, rørledninger og landanlegg. Eierandelen i olje- og gassfeltene blir fastsatt i forbindelse med tildelingen av utvinningstillatelsen, og størrelsen varierer fra felt til felt. Hva kan man lage av råolje? Råolje foredles blant annet til bensin, parafin, diesel og fyringsolje (se oljeraffinering) og til plast og syntetiske fibrer (se petrokjemi). Råolje kan ikke destilleres fullstendig, ettersom den inneholder forbindelser med meget høy molekylvekt (relativ molekylmasse).

Du kan også spørre hva er råolje bygd opp av?

Råolje er per definisjon et fossilt brensel som ble dannet av plante- og dyrematerialer for flere millioner år siden. Råoljen består av organiske forbindelser bygd opp av hydrogen- og karbonatomer og betegnes av den grunn ofte som hydrokarbon. Råoljen inneholder også små mengder oksygen, nitrogen og svovel. Dessuten, hvordan man leter etter olje? Geofysiske undersøkelser

Det er via geofysikk at vi virkelig kan være effektive i våre søk etter olje og gass. Det finnes flere metoder for å finne geofysiske data, som gravitasjonsundersøkelser, magnetiske undersøkelser og seismiske undersøkelser.

Deretter, hvordan produserer vi olje?

Når underjordisk varme virker på algerestene i samspill med økt trykk fra de øvrige lagene blir plantematerialet omdannet til olje og gass. Siden olje og gass veier mindre enn vann stiger de oppover i det porøse berget og samler seg i tette lommer i berggrunnen. Det er fra disse lommene vi henter olje og gass. Hva skjer på et oljeraffineri? Et oljeraffineri er et industrielt prosessanlegg som omdanner råolje til petroleumsprodukter. Raffineringen foregår ved partiell destillasjon der de ulike fraksjonene tas ut ved bestemte temperaturer. Raffineriproduktene brukes vesentlig til drivstoff og oppvarming, mens noe videreforedles ved petrokjemisk industri.

Ta dette i betraktning, hva er typisk for en god takbergart?

En god reservoarbergart har hulrom som har plass til olje og gass, og kan derfor være et lager, reservoar, for oljen og gassen. Hva er typisk for en god takbergart? En god takbergart skal legge seg som et lokk oppå petroleumsressursene, slik at det ikke kommer igjennom, og beskytte dette. Deretter, hva gjør olje med miljøet? Produksjonen av olje og gass med installasjoner, legging av rørledninger, transport og foredling, fører til utslipp til vann, luft og havbunn. Utslippene og forurensingen har konsekvenser for miljøet både lokalt, regionalt og globalt.

Dessuten, når går vi tom for olje i norge?

Det økonomiske bidraget fra olje og gass vil derfor gå ned i tiden fremover. Selv med høy oljepris anslår Finansdepartementet at produksjonen vil synke med 65 prosent frem til 2050 og at 50 000 arbeidsplasser vil forsvinne innen 2030.

By Jonina

Hva er spansk 3? :: Hva er et Språktre?
Nyttige lenker