Hjem > H > Hvordan Måle Ekvidistanse?

Hvordan måle ekvidistanse?

Ekvidistansen følger ofte målestokken på kartet og er skrevet inn på samme sted som du finner dette. Ekvidistansen på orienteringskart med målestokk 1:10 000 er vanligvis 5 meter som betyr at den loddrette høydeforskjellen mellom to høydekurver er 5 meter.

Les mer

Hva er ekvidistanse på et kart?

Ekvidistanse er den vinkelrette avstanden i terrenget mellom høydekurvene (kotene) på et kart, altså høydeforskjellen mellom hver kote. Også, hvorfor er 1 5000 større enn 1 50000? 1:5000 fordi 5000cm er lik 50 meter i virkeligheten. Når målestokken er stor vises det mer detaljer enn når målestokken er liten.

Hva er forskjellen mellom tematiske og geografiske kart?

hva er forskjellen på topografiske og tematiske kart? Topografisk kart viser landformer og kun det som er synlig i terrenget. Tematiske kart angir et bestemt tema innenfor et gitt område. Angående dette, hvordan finne nord på kart? Ta kompasset vekk fra kartet. Hold det vannrett i hånden. Snu deg og kompasset slik at kompassnåla ligger inne i kompasshusets nordpil. Pass på at den røde delen av kompassnåla peker mot N-merket inne i kompasshuset.

Hva er en ledelinje?

Ledelinjer er en eller flere lagte linjer, lagt i lengderetningen, for å lede personer fra ett punkt til et annet. Ledelinjer må være både taktilt opphøyde og visuelt godt synlige. Og et annet spørsmål, hva er de fire tingene som kjennetegner kart? Et kart er en generalisert avbildning av geografiske objekter med deres romlige relasjoner; med angitt geodetisk datum, projeksjon og koordinatsystem, samt målestokk dersom avbildningen er analog.

Dessuten, hva betyr tallene som står på innsjøer?

Hver enkelt innsjø vil få et entydig nummer. Dette nummereringssystemet er nytt og holder på å inn- arbeides. Et eldre system, brukt i vassdragsdirektoratet gjennom mange år, hadde ett nummer for hver av landets største elver. Hva er et holdepunkt? Holdepunkt:Et sted på kartet hvor man er sikker på hvor man er.

Hva er en ledelinje orientering?

Ledelinjer. Ledelinjer er naturlige linjer i terrenget som man kan følge for å finne fram lettere. Selv om luftlinjen er kortere kan det å følge en ledelinje ta kortere tid. For eksempel kan det være raskere å følge kanten av ei myr enn å gå rett gjennom myra.

By Vicky Wedemeyer

Hva betyr > :: Hva er Kartfarger?
Nyttige lenker