Hjem > N > Når Fikk Vinmonopolet Selvbetjening?

Når fikk Vinmonopolet selvbetjening?

I 1999 kom de første selvbetjente vinmonopolutsalgene.

Les mer

Man kan også spørre hvorfor ble vinmonopolet åpnet?

Vinmonopolet ble etablert for å sikre lik tilgang til vin for kunder over hele landet – ikke for å begrense nordmenns alkoholforbruk. I 1922 ble Vinmonopolet etablert, på et tidspunkt da Norge hadde innført forbud mot salg av brennevin og hetvin. Institusjonen var da et ekte vin-monopol. Hvor mange land har Vinmonopol? Alle de nordiske landene unntatt Danmark har vinmonopol, og da Sverige og Finland ble medlemmer av EU ble det hevdvunnet et eget unntak i EU-retten som tillater et slikt statsmonopol. I Nord-Amerika har bare noen få delstater i USA fortsatt monopol, men alle provinsene i Canada har offentlige monopoler.

Når kom alkohol til Norge?

Alkoholens historie i Norge kan føres tilbake nesten så langt våre skriftlige historiske kilder går. Den første beskrivelsen av alkoholbruk i Norden gir trolig den romerske historieskriveren Tacitus i boken ”Germanien” fra rundt år 100. Hvor lenge er ølsalget åpent? Salg av alkoholholdig drikke opptil 4,7 prosent, kan som hovedregel skje mellom 08 og 18 på hverdager. På dager før søn- og helligdager skal salget som hovedregel opphøre klokken 15.

Angående dette, når kom vinmonopolet til kristiansund?

Der hadde han invitert Birger Rosbach, som hadde sin første arbeidsdag på Vinmonopolet i Kristiansund den 1. juli 1960. Da lå polet i Berseth-gården, eller Berseth-hjørnet, der nylig nedlagte Høvik Elektro sist hadde butikk. Vinmonopolet i byen åpnet dørene den 21. Når kom Vinmonopolet til Eidsvoll? Vinmonopolet Eidsvoll

Mandag10.00 - 17.00
Onsdag10.00 - 17.00
Torsdag10.00 - 17.00
Fredag10.00 - 18.00
Lørdag10.00 - 16.00

Folk spør også hvor mye tjener staten på vinmonopolet?

2019 fikk staten inn 14,3 milliarder i alkoholavgifter. 2020 anslår Finansdepartementet at tallet blir 15,6 milliarder kroner. Beregninger fra Vinmonopolet og Bryggeriforeningen viser at det heller blir i overkant av 20 milliarder. Angående dette, hvorfor kom forbudstiden? Mange mente at man måtte være helt konsekvente og bekjempe alle former for alkohol, mens andre mente at det var hensiktsmessig å rette det sterkeste skytset mot den sterkeste alkoholen, og at et brennevinsforbud ville være et første skritt på veien mot totalforbud.

Hvorfor Brennevinsforbud?

Virkninger. Brennevinsforbudet fikk en rekke uheldige følger: smugling (verdien ble anslått til 50–60 millioner kr årlig, og bare i 1923 ble 600 000 liter sprit beslaglagt) reseptmisbruk (en lege ble dømt for å ha skrevet ut 48 657 brennevinsresepter i løpet av ett kalenderår)

By Eveleen

Hvor mye omsetter Vinmonopolet for? :: Hva er en USB enhet?
Nyttige lenker