Hjem > H > Hvordan Fungerer Tax Free?

Hvordan fungerer tax free?

Du kan få tilbake det du har betalt mva i en rekke butikker i utlandet, mot å levere et skjema på flyplassen. Dermed blir shoppingen taxfree. Hvis det legges til en mva-prosent på 20 prosent, betyr det at du du skulle fått tilbake 16,7 prosent av kjøpsbeløpet. Handler du for 5000 kroner ville dette vært 835 kroner.

Les mer

Kan man handle på taxfree innenlands?

Våre butikker. Duty Free, også kjent som taxfree, er butikker som selger avgift- og momsfrie varer. Travel Value er butikker som tilbyr lave priser for alle reisende, også innenlands. Du finner våre butikker på Gardermoen, Værnes, Flesland, Sola og Kjevik. Hva er Alkoholkvoten fra Sverige til Norge?

VaretypeMengde
Brennevin/sprit/likør og lignende over 22 % til og med 60 %1 liter
Vin og lignende over 2,5 % til og med 22 %1,5 liter
Øl over 2,5 % (også sterkøl), eller rusbrus o.l. over 2,5 til og med 4,7 %2 liter

Hva lønner det seg å kjøpe på taxfree?

- Solkrem, mascara - som skal skiftes ut ofte - lip gloss, ansiktsrens og body lotion er forbruksvarer som man ofte får i store forpakninger og billigere på taxfree, sier Ringnes. SJEKK PRISER PÅ VIN, KOSMETIKK OG GODTERI NEDERST I ARTIKKELEN! Ta dette i betraktning, hvilke butikker er det på gardermoen? Du kan også benytte deg av tilbudet på innland før du går inn til utlandsområdet.

  • Tax free - tilbyr også klikk og hent.
  • Travel Value fashion.
  • ARK.
  • Ting.
  • Elkjøp.
  • Northland.
  • Havsalt.
  • Hunter Bar.

Tilsvarende, hvordan få tilbake taxfree?

Slik gjør du: Sørg for å få en Tax Free Shopping-sjekk når kjøpsbeløpet i en tilknyttet butikk er over 315 kr. (Hos Global Blue kan du få refusjon for matvarer fra 290 kroner) Fyll ut sjekken med navn og adresse før du kommer til flyplassen, og få den refundert hos Global Blue eller Planet på flyplassen. Du kan også spørre hvordan få tilbake tax? Ordningar for tilbakebetaling

På nokre grenseovergangar og flyplassar kan du få tilbake utanlandsk meirverdiavgift ved hjelp av private agentar som tek eit gebyr for hjelpa (tax refund-ordningar). Dette gjeld dersom du har handla i ein butikk som har ein avtale med ein slik agent.

Hvor mye er taxfree?

24-timers regelen. Hvis du har vært ute av Norge i minst 24 timer, kan du ta med deg varer til en samlet verdi av 6.000 kroner toll- og avgiftsfritt. Har du vært ute av Norge i mindre enn 24 timer, kan du, én gang i løpet av 24 timer, ta med varer til en samlet verdi på inntil 3.000 kroner. Hvor mye taxfree inn i Norge? Dersom du har vært utenfor Norge i mer enn 24 timer, kan du ta med deg kosmetikk og godteri varer for inntil 6000 norske kroner uten å betale toll og avgifter. Denne verdigrensen er den totale summen på varene du har handlet, inkludert kvotevarene. Alkohol og tobakksvarer er unntatt fra kvotegrensen på 6000 kroner.

Hvem kan handle på taxfree?

Skal du handle avgiftsfritt på taxfree, må du ha vært i utlandet i over 24 timer. Har du vært ute av landet i minst ett døgn, kan du ta med deg varer verdt inntil 6000 kroner toll- og avgiftsfritt. Er oppholdet under 24 timer er verdigrensen 3000 kroner.

By Farrington

Er snus billigere på taxfree? :: Hvordan bestille PIN-koder?
Nyttige lenker