Hjem > N > Når Er Det Sesong For Norske Epler?

Når er det sesong for norske epler?

Kortreiste, norske epler smaker kjempegodt! Her får du en oversikt over de vanligste norske eplesortene, og hva de egner seg til. Den norske eplesesongen starter så smått i august, begynner for fullt i september og strekker seg helt til vinteren.

Les mer

Også, når kan en høste epler?

Et eple er modent nok til å høstes når det enkelt kan plukkes, dvs. når eplestilken løsner fra treet når du vrir den. Andre tegn på at et eple er klart til å høstes, er et bredt og dyp beger og brune steiner. Når eplene er klare til å plukkes og spises, varierer imidlertid fra art til art. Og et annet spørsmål, hvor mange eplesorter? Faktum er imidlertid at epletreet i seg selv forekommer i over 1 000 arter, og selve eplet som falsk frukt finnes i enda flere slag. I hele verden finnes det omtrent 7 500 registrerte eplesorter, selv om det er begrenset hvor mange av alle disse vi har i Norge.

Når er epletrær modne?

Eplene er modne i starten av september, og dette er en riktbærende sort som bærer jevnt med frukt år etter år. Hvilken eple er best? Åkerø Åkerø et tradisjonsrikt og lekkert eple og omtales av flere som eplenes Rolls-Royce. Eplet er stort med lysegult fruktkjøtt. Eplet er godt til matlaging, men aller best som spiseeple.

Du kan også spørre hva skal jeg gjøre med alle eplene?

ereplene

Modne epler skal også slippe lett fra stilken.

  1. Eplekake. Om høsten baker du ikke sjokoladekake, da er det eplekake som gjelder.
  2. Mormors epledessert.
  3. Eplesyltetøy.
  4. Eplegrøt.
  5. Kandiserte epler.
  6. Eplemost/-juice.
  7. Tilslørte bondepiker.
  8. Eple på havregrøt.
Og et annet spørsmål, når høster man vinterepler? Vintereple er en fellesbetegnelse for eplesorter som høstes fra slutten av september til sist i oktober, de modnes så under lagring i løpet av vinteren. Vintereplene kan lagres i flere måneder og tåler derfor lang transport.

Også, kan man fryse ned epler?

Frukt som epler, pærer, plommer og moreller kan fryses rå eller etter ved å først gi frukten et lett oppkok i sukkerlake. Større frukt må deles før frysing, uansett om de fryses rå eller kokt. Frukten kan da skjæres opp i båter eller biter - genialt å ha til desserter og smoothies! Når på året bør man plante epletre? Hvis du vil plante et epletre er høsten den perfekte årstiden. Det gjelder også andre vekster. Epletrær kan plantes sent på høsten under forutsetning av at bakken ikke er frossen. Om vinteren er treet i hvile, men så snart det blir noen plussgrader i jorden begynner røttene å vokse.

Angående dette, når pode epletre?

Podekvisten tas i februar-mars og må være fra siste sommers vekst og fra et friskt tre. Podekvist kan tas fra et tre du har i hagen selv, fra andre eplehager eller fra kvistbanker. Podekvist lagres innpakket i vått avispapir med plast rundt i kjøleskap eller enda bedre, nedgravd i snøen, til podingen gjøres i april.

By Irra

Hvor mange kilo epler pr tre? :: Hva skjer hvis Norge taper mot Nederland?
Nyttige lenker