Hjem > N > Når Byttet Trondhjem Navn?

Når byttet Trondhjem navn?

Kjært barn har gjerne mange navn. I 1930 ble Nidaros det nye, offisielle navnet på byen som da var kjent som Trondhjem. I dag er navnet Trondheim, etter at Stortinget vedtok å gi byen tilbake sitt opprinnelige navn.

Les mer

Hva kaller man de som kommer fra Trondheim?

Trondheim Tråante
LandNorge
FylkeTrøndelag
Statuskommune
InnbyggernavnTrondhjemmer, trondheimer
Deretter, hva betyr trondhjem? Navnet «Trondheim» kommer av det norrøne ordet «Þróndheimr», der første del er fra «þrœndr» - «trønder», som trolig betyr «de sterke, fruktbare». Andre del er fra «heimr» - «oppholdssted». Det opprinnelige navnet på byen var Nidaros, som betyr «byen som ligger ved utløpet (osen) av elva Nid», altså Nidelva.

Hvilket fylke er Trondheim i?

Trøndelag fylke dekker et areal på 42 201 km2, og har en befolkning på 462 032 (SSB 2018). Administrasjonssenteret er Steinkjer, og den største byen er Trondheim (198 219 (SSB 2019)). Dessuten, hvorfor bygde de nidarosdomen? Nidarosdomen er bygget over det antatt første midlertidige gravstedet for Olav Haraldsson, som ble drept i slaget ved Stiklestad i 1030. Han ble først lagt i en sandmæl ved Nidelven litt ovenfor Trondheimskaupangen, angivelig der koret i Nidarosdomen er i dag.

Har Trondheim vært hovedstad i Norge?

Byen ble ifølge sagafortellinger etablert av Olav Tryggvason i 997, og var Norges hovedstad mellom 1030 og 1217 (som den andre i rekken). Byen feiret sitt tusenårsjubileum i 1997. Trondheim er administrasjonssentrum for Trøndelag fylke, og et etablert regionssenter for hele Midt-Norge. Deretter, hva betyr nidelva? Nidelva er hovedelva i Arendalsvassdraget i Aust-Agder. Den har navnet fra der Nisserelva og Fyresdalsåna renner sammen, og til utløpet ved Arendal.

Hva betyr kommunevåpenet til Trondheim?

Kommunevåpenet. Kommunevåpenet (vedtatt i 1897) har utgangspunkt i Trondheims gamle bysegl fra 1200-tallet. Den ene halvdelen domineres av en bispeskikkelse med bispelue og bispestav som verdighetstegn, stående i en kirke. Dessuten, hvor kommer trøndersk fra? Trøndersk eller trøndsk er benevnelsen på talemålet i Trøndelag. Inkludert i dialektområdet eller nært beslektet er også talemålet på Nordmøre, i Bindal i Nordland, i Frostviken i Sverige og på Kvikne og i Elgå i Hedmark. Trøndersk tilhører den østnorske dialektgruppen.

Deretter, hva heter de 5 største byene i trøndelag?

De største tettstedene i fylket er Trondheim (191 771) innbyggere), Stjørdalshalsen (13 394), Steinkjer (12 932), Levanger (10 310), Namsos (8 358), Verdalsøra (8 451) og Orkanger (8 674).

By Hako

Hva er Trondheim mest kjent for? :: Når ble Aker Brygge bygget?
Nyttige lenker