Hjem > N > Når Ble Trondhjem Trondheim?

Når ble Trondhjem Trondheim?

Byens navn ble ved lov av 1. januar 1930 endret fra Trondhjem til Nidaros, som var det eldste navnet på byen. Men etter en bitter navnestrid ble Nidaros ved lov av 6. mars 1931 byttet ut med Trondheim.

Les mer

Tilsvarende, kan man skrive trondhjem?

Byhistorikeren mener byen burde hete det folk i hundrevis av år har kalt den – Trondhjem. – Det har vært i bruk i alle fall fra siste halvdel av 1500-tallet, sier han. 6. mars 1931 ble formen Trondheim innført etter en opphetet navnedebatt. Så, hva kaller man en fra trondheim?

Trondheim Tråante
FylkeTrøndelag
Statuskommune
InnbyggernavnTrondhjemmer, trondheimer
Grunnlagt997

Når byttet Trondhjem navn?

Kjært barn har gjerne mange navn. I 1930 ble Nidaros det nye, offisielle navnet på byen som da var kjent som Trondhjem. I dag er navnet Trondheim, etter at Stortinget vedtok å gi byen tilbake sitt opprinnelige navn. Du kan også spørre når var trondheim hovedstad i norge? Bysenteret (Midtbyen) ligger mellom Nidelva og Trondheimsfjorden. Byen ble ifølge sagafortellinger etablert av Olav Tryggvason i 997, og var Norges hovedstad mellom 1030 og 1217 (som den andre i rekken).

Derav, hva heter de 5 største byene i trøndelag?

De største tettstedene i fylket er Trondheim (191 771) innbyggere), Stjørdalshalsen (13 394), Steinkjer (12 932), Levanger (10 310), Namsos (8 358), Verdalsøra (8 451) og Orkanger (8 674). Og et annet spørsmål, hvilken fylke er trondheim? Trøndelag fylke dekker et areal på 42 201 km2, og har en befolkning på 462 032 (SSB 2018). Administrasjonssenteret er Steinkjer, og den største byen er Trondheim (198 219 (SSB 2019)).

Man kan også spørre hva er trondheim mest kjent for?

De mest populære destinasjonene er Nidarosdomen, Bakklandet og gåturer i Trondheim sentrum. Nå i det siste har de også sett at mange vil ta trikken opp mot Lian for å gå turer. - Det er flere og flere turister som ønsker å være aktiv når de kommer og til Trondheim. Dessuten, hva betyr nidelva? Nidelva er hovedelva i Arendalsvassdraget i Aust-Agder. Den har navnet fra der Nisserelva og Fyresdalsåna renner sammen, og til utløpet ved Arendal.

Hva ble Trondheim kalt før?

Det opprinnelige navnet på byen var Nidaros, som betyr «byen som ligger ved utløpet (osen) av elva Nid», altså Nidelva. Under unionen med Danmark fikk byen navnet Trondhjem. Det er fremdeles mange som kaller byen for Trondhjem.

By Padgett

Er Trondheim i Midt Norge? :: Hvor mye koster det å skifte kjønn?
Nyttige lenker