Hjem > N > Når Ble Aker Brygge Bygget?

Når ble Aker Brygge bygget?

Aker brygge ble utviklet i tre etapper i perioden 1985-1998. Større deler av området ble rehabilitert så sent som i 2014.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvem bygget tjuvholmen?

Bygget sto ferdig i august 2012. Renzo Piano er kjent for blant annet Centre Pompidou i Paris, men har også designet utkikkstårn, skulpturpark, broer og kanaler på Tjuvholmen. Hva betyr Aker Brygge? Aker Brygge ligger på det tidligere verftsområdet til Akers mekaniske verksted, som ble nedlagt i 1982. Før verkstedet etablerte seg her i 1854, ble området kalt Holmen. Det var en gammel løkke hvor noen industribedrifter etablerte seg og en forstadsbebyggelse vokste fram tidlig på 1800-tallet.

Ta dette i betraktning, hvem bygde aker brygge?

Størstedelen av området ble bygd ut 1984–1990 i regi av Aker Eiendom A/S. Fire arkitektkontorer utformet området: Bergersen, Granholt og Ottar Arkitektkontor A/S, Telje-Torp-Aasen Arkitektkontor A/S, Niels Torp A/S og Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb AS. Deretter, hva betyr tjuvholmen? Tjuvholmen, bydel Frogner, tidligere kaianlegg mellom Filipstadkaia og tidligere Akers mek. Verksted, på vestsiden av Pipervika. Opprinnelig lang, smal bergodde. Navnet skriver seg fra at holmen en gang var rettersted for tyver, noe som fremgår av offisielle dokumenter fra 1730.

Hvor ligger Filipstad?

Filipstad er et havneområde i Oslo. Det ligger mellom Pipervika og Frognerkilen, og har navn etter løkka Filipstad. På 1800-tallet var det et viktig badested, på 1900-tallet var det et travelt havneområde og i 2000-åra pågår omregulering og nybygging av et bolig- og næringsområde. Hva skjer med Filipstad? Bystyret vedtok områdereguleringen for Filipstad. Denne planen åpner for et boligområde med et sted mellom 2200-3000 boenheter, i et nytt bystrøk med blanding av ulike funksjoner og varierte offentlige rom. På Filipstad skal myke trafikanter og kollektivtrafikken bli prioritert.

By Clerc Piela

Når byttet Trondhjem navn? :: Hvem eier Storo senter?
Nyttige lenker