Hjem > N > Når Kom Den Første Cd Spilleren?

Når kom den første CD spilleren?

1. oktober 1982 var en viktig dato i teknologihistorien. Da ble verdens første cd-plate lansert. Det var Billy Joels album 52nd Street som fikk æren.

Les mer

Man kan også spørre hvor stor er en cd?

Platene finnes i mange forskjellige størrelser, men den vanligste er 120 mm i diameter. En 120 mm-plate kan lagre ca 74 minutter musikk eller rundt 650 megabyte data. Hvordan virker en CD spiller? Det meste av den består av klar, sprøytestøpt plast. På undersiden preges det en lang spiral med mikroskopiske fordypninger som representerer bytene. På toppen legges det et lag med reflekterende metall (aluminium, gull eller sølv), som igjen dekkes av et lag beskyttende akryl som CD-merkelappen trykkes på.

Hvor lenge varer en CD?

To av de mest brukte lagringsmediene, CD-er og DVD-er, er trolig holdbare i cirka 25 år. Hvordan brenne CD med windows 10? Sett inn en blank CD/DVD i brenneren. I Filutforsker, høyrkelikk på filen/filene du vil brenne og velg Send til->CD/DVD. Høyreklikk deretter på brenneren i Filutforsker og velg Brenn til disk. velg at den skal kunne åpnes med en CD/DVD-spiller, og følg veiviseren videre.

Hvor mye veier en CD plate?

Lengde128 mm
FargeTransparent
MaterialeMyk plast
Forpakningens størrelse13,3 x 12,5 x 10 cm
Forpakningens vekt468 g
Når kom CD spiller til Norge? NETT-TV: Se Dagsrevyens reportasje om lanseringen av CD i Norge fra 1983. Billy Joels 52nd var det første albumet som ble sluppet på CD. 1. oktober 1982 var dagen da musikken tok steget inn i den digitale tidsalderen.

Ta dette i betraktning, hvordan oppbevare cd er?

Skal du ha noe håp om å bevare CD-ene dine i lang tid, er det altså avgjørende at du oppbevarer dem tørt og kjølig. Og et annet spørsmål, hva gjør man med gamle dvd? Elektronikk kan stort sett leveres i butikkene du kjøper det i, glass og metall kaster du i returpunkt. Fretex, UFF, asylmottak, krisesentre, loppemarked eller lignende tar imot klær og ting.

Hvordan brenne en CD?

musikkCD

Brenne en musikk-CD (eller en data-CD eller data-DVD)

  1. Åpne Windows Media Player.
  2. Velg Brenn -fanen i Player-biblioteket, velg knappen alternativer for brenning.
  3. Sett inn en tom plate i CD-eller DVD-brenneren.

By Pavia

Hvor mye er hundre gram? :: Hvilke skruer til stenderverk?
Nyttige lenker