Hjem > H > Hvordan Holde Liv I Urteplanter?

Hvordan holde liv i urteplanter?

— Vi anbefaler å vanne urtene på skålen og ikke i potten. Vann urtene om morgenen, og husk at de ikke bør stå lenger en maks 20 minutter i vann. Unngå også vanning på kvelden før lyset slukkes, sier Brekke.

Les mer

Når kan man sette ut urter?

- Urter kan du begynne med innendørs nå og så plante ut mot midten av mai. Du kan også begynne å lysgro poteter 4-6 uker før de skal plantes ut. Kan man fryse ned ferske urter? Alle urter kan fryses

Du kan bruke hvilken som helst type urt. Basilikum, koriander, mynte, sitronmelisse, rosmarin, timian, salvie, dill, oregano, persille, gressløk, estragon – bare fantasien setter grenser! Du kan også blande flere urtetyper, men da er det lurt å bruke noen som passer godt sammen.

Hvordan oppbevare urter inne?

Urtene trenger lys - men skal ikke ha for mye varme.

Ikke sett dem i vinduskarmen, for når solen står rett på blir det altfor varmt for planten. Derfor skal den heller ikke stå for tett inntil komfyren, eller andre varmekilder. Velg derfor et lyst sted på kjøkkenbenken, i god avstand fra ovnen.
Kan man fryse ferske urter? Urter kan også hakkes opp og fryses ned i en boks, uten olje. Prøv også å fryse urtene i isbitformer med vann, det funker supert til både supper og gryter.

Kommer basilikum igjen?

Basilikum er en krydderurt som vil vokse bedre og raskere om du er flink til å knipe av stilker og bruke av planten, sier nettstedet PioneerThinking.com. Regelmessig «høsting» vil sørge for at planten holder seg frisk og stadig gror nye skudd og blader. Ny vekst vil også gjøre bladene mer konsentrerte i lukt og smak. Hvordan overvintre basilikum? Oppbevaring og bruk

  1. Riktig lagring av urtene skjer ved makstemperatur, 12 grader.
  2. Basilikum tåler kulde minst, mens timian, kjørvel, peppermynte og sitronmelisse er litt mer robust for lave temperaturer.
  3. Hjemme er det best at de får stå i godt lys og ikke utsettes for trekk.

Tilsvarende, hvordan skal man plukke basilikum?

Når basilikum er klar til å høstes, bør du ikke rive av bladene du trenger. Bruk heller en saks og klipp bladene fra toppen. La de nederste bladene være, slik at planten kan jobbe videre og gi deg nye godbiter. Dessuten, hvordan oppbevare fersk mynte? Mynte bør tørke i solen. Når de er tørre nok, skal de kunne smuldres mellom fingertuppene. Enten kan de henges opp i buketter på kjøkkenet og samtidig være til pynt hvis de skal brukes fortløpende i matlagingen, eller så plukkes bladene av stilkene og legges på hermetiske, gjerne mørke glass for lengre oppbevaring.

Deretter, hvordan oppbevare mynte plante?

Mynte holder seg lenge i potte, men den må ha mye lys og vann. Om du bruker mye mynte, drar du nytte av at urten er rik på kostfiber, kalsium, jern, kalium, vitamin C og folat.

By Newbold

Kan alle få studielån? :: Hvilke urter kan overvintre?
Nyttige lenker