Hjem > H > Hvilke Urter Kan Overvintre?

Hvilke urter kan overvintre?

Flerårige urteslag som stort sett overvintrer greit over det meste av landet er løpstikke, grasløk, peppermynte, isop, bergmynte, kvann, kryptimian, purpursolhatt og russisk estragon.

Les mer

Dessuten, skal urter klippes ned?

Noe mange ikke vet om, men som også er viktig, er ifølge Auke å klippe plantene. – I det man kjøper urtene er de ofte store og fine, men det skal ikke være så mye planteverk på dem når de plantes. De vil tåle mer om du klipper dem halvveis ned, forklarer hun. Derav, kan urter stå ute? Flerårige urter anbefales å plante ut, fordi de trives best ute i naturen. - Det blir også bedre smak på urtene når de står ute i vær og vind. Men ikke plant dem ut for tidlig, da tar frosten dem. Vent til det har vært gode plussgrader om natten en lang stund, det vil si ikke før i juni, råder gartneren.

Angående dette, hvordan oppbevare ferske urter?

Slik oppbevarer du urtene

  1. Plant gjerne om urtene i større krukker eller potter for å bevare dem lenger.
  2. Vann urtene jevnlig, men pass på å ikke overvanne eller la dem tørke ut. Vann dem gjerne ved å sette potten oppå en skål med vann.
  3. Har du en solrik plass de kan stå, trives de godt der.
Derav, kan basilikum være flerårig? Imidlertid er basilikum flerårig og kan derfor vare i flere år innendørs bare den får godt nok med lys og varme. Basilikum kan vokse svært fort og vokser mye bedre om den blir trimmet. Ved dyrking ute må du være oppmerksom på at basilikum er en lunefull plante.

Hvordan overvintre mynte?

Mynte er flerårig men trives ikke spesielt bra i frost, så som potteplante skal den oppbevares frostfritt for en god overvintring. Når sesongen for mynte er over kan du med fordel klippe mynten ned til bakkenivå, og bladene du høster kan du med fordel fryse eller tørke som de er. Hvordan ta vare på urtene? Timian er glad i sol, og kan fint stå rett i sola. Jo mer sol den får, jo sterkere blir smaken. Det er viktig at jorda eller potta er godt drenert, da den råtner lett om den står fuktig over lang tid. Om den plantes rett i jorda, er timian hardfør i deler av landet.

Hvordan ta vare på urter fra butikken?

Plant om urtene

Det er med urter som med hageplantene du kjøper – de bør plantes om. Krydderurtene sås tett, så det er liten plass til røttene i potta. Det er derfor du faktisk bør trekke ut hele stilker når du skal bruke blader, i stedet for å klippe av. Da lager du mer plass til de små skuddene som står igjen.
Kommer urter tilbake? Mange grønnsaker er ettårige eller ute av stund til å overvintre, men heldigvis finnes det endel krydderurter som kan leve i mange år, ute i en norsk hage! Det vil si at de kommer igjen av seg selv til våren, og sånn kan en jo like :D. Ulike planter tåler litt ulike mengder med vinterkulde.

Man kan også spørre kan man plante ut urter fra butikken?

Du trenger ikke så frø selv for å få en bugnende urtehage. Det går an å gjøre det enkelt og plante om urtepotter fra butikken. Enkle urter: * Gressløk, timian, salvie, oregano, sitronmelisse og peppermynte er greie urter å begynne med hvis du har lite erfaring.

By Zeculon

Hvordan holde liv i urteplanter? :: Hva er Spotify Premium duo?
Nyttige lenker