Hjem > H > Hvilken Forsikring Dekker Ødelagte Briller?

Hvilken forsikring dekker ødelagte briller?

Innboforsikring standard dekker briller ved brann og tyveri. Innboforsikring topp dekker i tillegg fysisk skade på brillene hvis du har hatt et uhell. Har du ekstra dyre briller, anbefaler vi en egen brilleforsikring. Da er du også dekket hvis du mister brillene.

Les mer

Når barn skader seg på skolen?

Melde skade

Hvis en elev skader seg, melder skolen dette til NAV så raskt som mulig. Foreldrene får kopi av meldingen og kan gi NAV flere opplysninger. Det er spesielt viktig å gi informasjon til NAV hvis eleven har fått medisinsk behandling av lege, tannlege, fysioterapeut eller kiropraktor.
Er skolen erstatningspliktig? Skolen kan være erstatningsansvarlig når det foreligger et ansvarsgrunnlag. Det er to hovedformer for ansvarsgrunnlag, skyldansvar (culpa) og objektivt ansvar (ansvar uavhengig av skyld).

Deretter, hvem betaler erstatning i straffesaker?

I dag er systemet slik at den som er blitt tilkjent erstatning i en straffesak kan søke Kontoret for voldsoffererstatning om å få pengene utbetalt fra statskassen. Deretter overtar staten den ofte vanskelige oppgaven med å få inndrevet pengene fra domfelte. Hva er full erstatning? Det følger av skadeserstatningsloven § 3-1 at skadelidte har krav på full erstatning for sitt økonomiske tap etter en personskade. Dette innebærer at skadelidte skal stilles økonomisk som om skaden ikke hadde inntruffet, men heller ikke bedre.

Hva betyr erstatning?

Erstatning er godtgjørelse (kompensasjon) i penger for påført skade eller tap. Reglene om erstatning handler om krav på økonomisk godtgjørelse når skade skjer som følge av uønskede eller uforutsette hendelser. Så, hvor mye kan man få i rettferdsvederlag? Hvor mye kan man få? Rettferdsvederlag kan tilkjennes med inntil 250 000 kroner. Erstatningen skal utgjøre en rimelig økonomisk kompensasjon for ulempen eller skaden påført, og kan tilkjennes både før økonomisk og ikke-økonomisk tap. Sistnevnte vil utgjøre oppreisning for såkalt «tort og svie».

Du kan også spørre hvor mye får man i erstatning for overgrep?

Oppreisningserstatning utmåles normalt etter en skjønnsmessig vurdering, hvor man vurderer handlings grovhet og hvor skadet fornærmede ble som følge av handlingen. Høyesterett har normert beløpet på oppreisning etter voldtekt til kroner 150 000. Hvor mye er billighetserstatning? Billighetserstatningen kan dekke alle typer tap av økonomisk eller ikke-økonomisk art. Søknader om billighetserstatning skal sendes til Justissekretariatene, og avgjøres av Stortingets billighetserstatningsutvalg i saker der erstatningssummen er inntil kr 200 000 (i enkelte tilfeller kr 300 000).

Er det egenandel på Parkeringsskade?

Egenandel ved parkeringsskade

Uansett hvem som har skyld i skaden må du betale egenandel dersom du bruker forsikringen. Standard egenandel er 6.000 kroner, men du kan ha valgt en annen egenandel da du kjøpte forsikringen.

By Dorothea Washabaugh

Hva er inni steketermometer? :: Hvordan kreve erstatning?
Nyttige lenker