Hjem > H > Hvordan Kreve Erstatning?

Hvordan kreve erstatning?

For at du skal kunne kreve erstatning må alle vilkårene være oppfylt:

  1. Det må ha skjedd en erstatningsrettslig relevant skade.
  2. Personen som har utført skaden må ha utvist skyld i at skaden skjedde.
  3. Det må være en tilstrekkelig årsakssammenheng mellom skaden som skjedde, og personens handlinger.

Les mer

Angående dette, når barn gjør hærverk?

Det objektive foreldreansvaret

I skadeserstatningsloven § 1-2 nr. 2 er det bestemt at uansett egen skyld svarer foreldre for skade voldt forsettlig eller uaktsomt av deres barn under 18 år som de bor sammen med og har omsorgen for, med inntil kr. 5.000,-for hver enkelt skadevolding.
Deretter, er barn forsikret på skolen? For hva og når er skolen ansvarlig? Skoleeier (kommunen hvis skolen er offentlig) er forpliktet til å sørge for ulykkesforsikring for elevene i kommunen; elevforsikring. Forsikring gjelder på skolen, på skoleveien, på skoleturer, idrettsdager, leirskole og andre arrangement som skolen er ansvarlig for.

Du kan også spørre når briller blir ødelagt på skolen?

Den obligatoriske elevforsikringen dekker ikke skade på briller og andre eiendeler. Noen skoler har ordninger hvor elever får dekket skader på briller, men dette er ikke lovpålagt. Hovedregelen er derfor erstatning for skader på briller og andre eiendeler må vurderes etter de vanlige erstatningsrettslige reglene. Folk spør også hvordan fremme et krav? For å fremme et erstatningskrav må de alminnelige vilkårene for erstatning være oppfylt, herunder ansvarsgrunnlag, økonomisk tap og årsakssammenheng. Utenfor kontrakt må det i tillegg konstateres et kontraktsbrudd.

Hva betyr rettferdsvederlag?

Rettferdsvederlag er en «siste utvei» for å få en økonomisk ytelse for skade eller ulempe du er blitt påført. Saken din, og størrelsen på et eventuelt vederlag vurderes etter skjønn. Les mer om rettferdsvederlag på Statens sivilrettsforvaltning. Du kan også spørre hva er parkeringsskade? Parkeringsskade: Bilen din blir påkjørt og skadet - du må betale. Det kan være fort gjort å komme borti og skade en annen bil, for eksempel på parkeringsplassen.

Og et annet spørsmål, når er man erstatningsansvarlig?

Hovedregelen i norsk erstatningsrett er at den som har handlet forsettlig (med vilje) eller uaktsomt (uforsiktig), blir erstatningsansvarlig for det hun eller han har ødelagt. Når kan Barn få erstatningsansvar? (barns ansvar.) Barn og ungdom under 18 år plikter å erstatte skade som de volder forsettlig eller uaktsomt, for så vidt det finnes rimelig under hensyn til alder, utvikling, utvist adferd, økonomisk evne og forholdene ellers.

Så, er barn forsikret i barnehagen?

Alle barn er forsikret mot skader når de går på skole, kulturskole, FAU-arrangement, skolefritidsordning (SFO), barnehage eller barnepark.

By Wolfgram Silber

Hvilken forsikring dekker ødelagte briller? :: Hvordan blir brystene etter å ha tatt ut implantater?
Nyttige lenker