Hjem > H > Hvordan Tørke Salvie?

Hvordan tørke salvie?

Heng urtene i opp-ned på et mørkt, luftig sted og la dem tørke, gjerne i et gråpapir som unngår at de blir støvete. De er tørre nok når bladene knuser mellom fingertuppene.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan oppbevare salvie?

Oppbevares mørkt i en lufttett boks, eller mørkt glass. Hele blader holder best på aromaen. Sjekk først at de er helt tørre, ellers kan de mugne. Kan man fryse fersk salvie? Alle urter kan fryses

Du kan bruke hvilken som helst type urt. Basilikum, koriander, mynte, sitronmelisse, rosmarin, timian, salvie, dill, oregano, persille, gressløk, estragon – bare fantasien setter grenser! Du kan også blande flere urtetyper, men da er det lurt å bruke noen som passer godt sammen.

Så, hvordan ta vare på urtene?

Timian er glad i sol, og kan fint stå rett i sola. Jo mer sol den får, jo sterkere blir smaken. Det er viktig at jorda eller potta er godt drenert, da den råtner lett om den står fuktig over lang tid. Om den plantes rett i jorda, er timian hardfør i deler av landet. Man kan også spørre hvordan høste salvie? Av salvien kan du høste både blader og blomster, og bruke direkte i matlagingen, tørke eller fryse. Når blomstringen begynner, mister salvien litt av smaken sin, så for den aller mest intense aromatiske opplevelsen, kan du høste litt før blomstringen setter i gang.

Dessuten, hvordan tørke krydder?

Ta noen få stilker med krydderurter og bind dem sammen med hyssing. Det er viktig å ikke binde sammen for mange på en gang, da vil ikke bladene få tilstrekkelig med luft. Heng opp krydderurtene med stilken opp på et tørt sted. Anbefalt temperatur er mellom 18 og 21 grader. Angående dette, hvordan bruke salvie røkelse? Perfekt til å rense og klargjøre et rom for meditasjon. Bunten brytes opp og legges i et abaloneskjell eller en annen ildfast skål. Deretter tenner man på salvien slik at den blir liggende og gløde, blås forsiktig på eller vift med en fjær for å få mer røyk. holde negativitet unna.

I forhold til dette, hva kan man bruke salvie til?

Salvie passer godt sammen med andre krydderurter, og den brukes både til fisk, kjøtt og farse. Ha også gjerne litt salvie i stuffingen til kalkunen. Salvie brukes mye i det italienske kjøkken, blant annet i retten saltimbocca og sammen med pasta og gnocchi. Hva er salvie bra for? Fordøyelsesfremmende, leverstyrkende, krampeløsende, avslappende, antirevmatisk, astringerende (sammentrekkende), blodstillende, smertestillende, antiseptisk, rensende, blodsukkersenkende, varmende tonikum, urindrivende, menstruasjonsfremmende, svettedempende, stanser melkeproduksjonen hos ammende.

Kan man fryse ferske urter?

Urter kan også hakkes opp og fryses ned i en boks, uten olje. Prøv også å fryse urtene i isbitformer med vann, det funker supert til både supper og gryter.

By Shum

Skal urter stå kaldt? :: Hvordan høres rotter ut i huset?
Nyttige lenker