Hjem > S > Skal Urter Stå Kaldt?

Skal urter stå kaldt?

LYS OG IKKE FOR MYE VARME: Friske urter trives best på et lyst sted. Uten for store temperaturforandringer.

Les mer

Folk spør også hvordan konservere urter?

Det er i utgangspunktet to måter å konservere krydderurter på – ved frysing eller tørking. Begge måter fungerer godt, men det kommer an på hvilken urte du skal konservere. Enkelte urter mister nemlig smak ved tørking, og egner seg derfor best til frysing. Tilsvarende, hvilke urter kan plantes sammen? Du kan for eksempel plante to forskjellige sorter i hver krukke, det er både dekorativt og praktisk. Vi har plantet gressløk sammen med oregano, og timian sammen med persille. Gressløk og oregano er hardføre planter som klarer seg fint i en krukke ute.

Også, hva slags gjødsel til urter?

Husk å gjødsle krydderurtene jevnlig enten hver 14. dag med flytende gjødsel, eller med langtidsvirkende gjødsel. Krydderurter er tørste og holder seg bedre i grow-in selvvanningspotte. Folk spør også hvordan ta vare på butikkurter? Hurtig produksjonstid og lite plass

Og gjør ikke du jobben din, bukker urtene i alle fall under. — Vi anbefaler å vanne urtene på skålen og ikke i potten. Vann urtene om morgenen, og husk at de ikke bør stå lenger en maks 20 minutter i vann. Unngå også vanning på kvelden før lyset slukkes, sier Brekke.

Hvordan høste peppermynte?

Når sesongen for mynte er over (på høsten) kan du klippe mynten ned til bakkenivå, og bladene du høster kan du fryse, bruke eller tørke som de er. Det anbefales allikevel å klippe litt stilker gjennom hele sommeren. Da blir myntebusken enda finere og mer kompakt! Mynten er flerårig og kommer opp igjen hvert år. I forhold til dette, skal urter klippes ned? Noe mange ikke vet om, men som også er viktig, er ifølge Auke å klippe plantene. – I det man kjøper urtene er de ofte store og fine, men det skal ikke være så mye planteverk på dem når de plantes. De vil tåle mer om du klipper dem halvveis ned, forklarer hun.

Man kan også spørre hvordan knipe av blomster?

Slik gjør du det: Knip av blomstene helt ned til neste knopp eller blad, bruk neglene eller en saks. Det er nok å fjerne bare hodet, men ved å knipe helt ned til neste skudd så blir planten mye penere. Ta dette i betraktning, hvordan lage tørket basilikum? Tørking av basilikum

Jeg klipper av stilkene så langt ned som mulig (pass på så du ikke får med jord) og legger de på en stekeplate eller i en ildfast form (avhengig av mengde). Jeg tørker urtene i ovnen på 80C til de er helt tørre, noe som avhenger av mengde og hvor mye væske planten har.

Hvor lenge må urter tørke?

Lufttørking

Heng dem opp/ned i et mørkt og varmt område med god lufting. La urtene tørke to til fire uker. Bladene skal være så tørre at de smuldrer mellom fingrene dine når du presser dem sammen – først da kan du pakke dem ned.

By Ruddy

Hva koster frakt med posten? :: Hvordan tørke salvie?
Nyttige lenker